Το λιμάνι Μεστών πρέπει να είναι επιλογή και όχι καταναγκασμός

Την άποψη του ότι «το λιμάνι των Μεστών πρέπει να είναι επιλογή και όχι καταναγκασμός» εξέφρασε μέσα από την εκπομπή «Καλημέρα με τον ΑΝΤ1», ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, ο οποίος ανέφερε ότι είναι αδύνατον μία ολόκληρη πόλη 50.000 κατοίκων να μεταφέρεται καθημερινά στη δυτική πύλη του νησιού. « Θεωρώ ότι το λιμάνι των Μεστών πρέπει να λειτουργεί παράλληλα με το λιμάνι της Χίου και ο πολίτης που θέλει να ταξιδέψει να έχει το δικαίωμα της επιλογής. Το λιμάνι της Χίου είναι 130 ετών. Επειδή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο αγωνιζόμαστε καθημερινά να βελτιώσουμε την κατάσταση. Από το 2020 έχουμε ξεκινήσει το master plan το οποίο από την πλευρά του κόκκινου φαναριού μέχρι τον Ναυτικό Όμιλο προβλέπει παρεμβάσεις 20 με 30εκ ευρώ. Μιλάμε δηλαδή για τη δημιουργία μιας υπερσύγχρονης δομής», είπε ο δήμαρχος επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά ότι οι αντιπολιτεύσεις λοιδορούν και συκοφαντούν άνευ λόγου. «Με αφορμή τις δηλώσεις Βατούση περί ακαταλληλότητας του λιμένα Χίου  κάποιοι εξάντλησαν ότι οπλοστάσιο είχαν για να πλήξουν τη δημοτική αρχή , αδιαφορώντας για το εάν προκαλούν με τα όσα λένε ανησυχία στους πολίτες. Γράφουν στο διαδίκτυο υποτιμητικά σχόλια που ανάγονται στο φαινόμενο Πολακισμού που ήδη έχει μπει στη ζωή μας. Δεν είμαστε μάγοι να τα λύσουμε όλα. Κλείνουν τα μάτια στο γεγονός ότι η Χίος είναι ένα απέραντο εργοτάξιο , ότι η Χίος ζει μια πρωτόγνωρη ανάπτυξη και αρκούνται στο να βγάζουν απλά ανακοινώσεις. Δεν πειράζει μας αρκεί που βλέπει η κοινωνία», επισήμανε ο κ. Κάρμαντζης.

«Έχουμε το καλύτερο λιμάνι του Αιγαίου»

Παράλληλα ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη θητεία του στο Λιμενικό Ταμείο , λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ανέλαβε ένα λιμάνι του 20ου αιώνα και το μετέτρεψε σε λιμάνι του 21ου «Το 2004 ανέλαβα μία άμισθη θέση. Ανέλαβα ένα λιμάνι 20ου αιώνα , ήταν τενεκεδούπολη. Έγιναν  αναπλάσεις , κατασκευάστηκαν τα πεζοδρόμια και σήμερα ο κόσμος απολαμβάνει αυτό τον παράδεισο.  Εγώ έφερα τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια Azamara και μάλιστα εκείνη την εποχή έδεναν μέσα στο λιμάνι ταυτόχρονα και τρία πλοία της ακτοπλοΐας. Δεν είναι μικρό το λιμάνι μας. Είναι το καλύτερο του  Αιγαίου».

Επιπρόσθετα τόνισε ότι οι προσκρουστήρες και το βάθος δεν είναι προβλήματα ασφαλείας. « Οι  προσκρουστήρες  είχαν αρχίσει να αραιώνουν  από τότε που ήμουν και εγώ πρόεδρο στο Λιμενικό Ταμείο. Όμως το έργο της αντικατάστασης τους έχει δρομολογηθεί όπως δρομολογημένη είναι και η διαδικασία αφαίρεσης της λάσπης

«Δεν θα απολογηθεί σε εμένα ο Λιμενάρχης. Έχει αρχές να το κάνουν»

Ο δήμαρχος Χίου σχολίασε και τις δηλώσεις του κ. Βατούση περί ακαταλληλότητας του λιμανιού της Χίου. « Δεν ξέρω γιατί το έκανε. Προφανώς χρησιμοποίησε λάθος έκφραση. Μάλλον ήθελε να  πει ότι υπάρχει πρόβλημα λειτουργικότητας και δυστυχώς η λάθος έκφραση αξιοποιήθηκε από κάποιους με τον λάθος τρόπο. Όλοι αυτοί όμως πρέπει να καταλάβουν ότι συκοφάντησαν τον τόπο.  Δεν θα απολογηθεί σε εμένα ο Λιμενάρχης. Δεν θα του πω εγώ γιατί το έκανες. Να απολογηθεί στις Αρχές του», κατέληξε ο δήμαρχος.

Δεν είμαι Θεός να τα λύσω όλα 

Ευθύνες για λάθη και παραλείψεις προηγούμενων δημοτικών αρχών επιρρίπτει ο κ. Κάρμαντζης για το θέμα του Λιμένα Λημνιών Βολισσού.  Όπως χαρακτηριστικά είπε δεν είναι Θεός να τα λύσει όλα “Δεν χάθηκε τίποτα και έχουν αμολήσει λάσπη. Οι δημαγωγοί έχουν την απαίτηση μέσα σε 3,5 χρόνια να τα λύσω όλα. Δεν είμαι Θεός. Το έργο ανήκει στο Υπουργείο Τουρισμού και όχι στον δήμο Χίου. Κάνουμε αγώνα να καλύψουμε τις παραλείψεις των προηγούμενων και βγάζουν και γλώσσα. Κουνάνε το δάκτυλο εκείνοι που έχουν την ευθύνη. Δεν έχει χαθεί η χρηματοδότηση και αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.