«Το νησί της μαστίχας ευωδιάζει ιστορία Και Πολιτισμό στο 2ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ»

 

 

Ιδιαίτερα κολακευτικές και σε πολλές περιπτώσεις διθυραμβικές ήταν οι αναφορές στον Έντυπο και Ηλεκτρονικό Τύπο, σχετικά με την εκδήλωση παρουσίασης του  2ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Χίου, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου , με τίτλο «Στον Πολιτισμό του αύριο με την αύρα του χθες», που αναδεικνύουν με ηχηρό τρόπο, την επιτυχία της διοργάνωσης της  εκδήλωσης, που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο AthensMarriott Αθηνών, στις 10.7.2023.

Σημαντικά έντυπα που κατέχουν ξεχωριστή θέση στην προτίμηση του κοινού όπως:Το HighLife, το  Πρώτο Θέμα,  η ESPRESSO,  το ΛΟΙΠΟΝ, το Ο.Κ. , η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τα Downtown.gr ,efrontrow.gr , newsbeast.gr ,fthis.gr , gossiptv.gr , zappit.gr , cosmopoliti.com , clickatlife.gr , fayscontrol.gr ,yupiii.gr , asisters.gr , okmag.gr , protothema.gr , publishing.gr , in.gr , newspistol.gr , m.eirinika.gr , k-mag.gr ,vradini.gr, newsbomb.gr, kathimerini.grπρόβαλαν την εκδήλωση στέλνοντας πρόσκληση γνωριμίας με τον Χιώτικο Πολιτισμό την μοναδικότητα του τοπίου και των ανθρώπων της Χίου δίνοντας έμφαση στις ομορφιές του νησιού και στην εξαιρετική διοργάνωση του 1ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε πέρυσί με μεγάλη επιτυχία. Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι να κατοχυρωθεί το πανέμορφο νησί της Χίου ως προορισμός πολιτιστικού τουρισμού.

Παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα από το αφιέρωμα της έγκυρης εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

«Λίγα μέρη στην Ελλάδα έχουν διατηρήσει τον απόηχο της μεσαιωνικής τους ιστορίας, όπως η Χίος. Το νησί της μαστίχας και της ναυτιλίας, του εύφορου Κάμπου με τα ονομαστά εσπεριδοειδή, έχει διάσπαρτα τα ανάγλυφα ίχνη αυτής της εποχής. Ήταν η καίρια, στρατηγική της θέση ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, οι Φράγκοι και οι Οθωμανοί κατακτητές της που θέλησαν να εκμεταλλευτούν το ονομαστό σε όλο τον κόσμο μαστιχόδεντρο, αλλά και η αλληλεγγύη των κατοίκων της που ήξεραν να στηρίζουν ο ένας τον άλλο σε δύσκολους καιρούς που την έκαναν να ξεχωρίσει. Έτσι, η Χίος όχι μόνον δεν χάθηκε μέσα στους σκοτεινούς αιώνες, αλλά έλαμψε στο εμπόριο, στις τέχνες, στα γράμματα, στην αρχιτεκτονική. Όλον αυτόν τον πλούτο θέλησε να αναδείξει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, θεσπίζοντας από πέρυσι ένα Μεσαιωνικό φεστιβάλ, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του ΕΟΤ……..»

«…Φέτος η πρωτοβουλία συνεχίζεται ακόμα πιο δυναμικά και μάλιστα πριν από μερικές ημέρες παρουσιάστηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το πρόγραμμα του 2ου Φεστιβάλ που θα ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου. Την εκδήλωση άνοιξε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης και τη σκυτάλη έδωσε στον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά, ενώ στο βήμα ανέβηκαν πολλοί επιφανείς Χιώτες, καθώς και προσωπικότητες που θα διαδραματίσουν ρόλο στη δεύτερη κατά σειρά διοργάνωση……….»

«….Όπως το 2022 έτσι και φέτος οι εκδηλώσεις είναι μοιρασμένες σε διάφορα μέρη, ενώ αγκαλιάζουν όλες τις ηλικιακές ομάδες μέσα από τον αθλητισμό, τη μουσική, τα εικαστικά, το θέατρο, την ιστορία, ακόμα και τη μαγειρική………»

Το 2ο ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΙΟΥ πρόκειται να πραγματοποιηθεί  από 26/8/2023 -22/9/2023 με διοργάνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην πανέμορφη Χίο στοχεύοντας να καθιερωθείη Χίος ως σημαντικός προορισμός Πολιτιστικού Τουρισμου με  θαυμασμό στο Πολιτισμό της   και σεβασμό στην Ιστορία της.  Σε μια προσπάθεια  να κατοχυρωθεί το νησί ως προορισμός Πολιτιστικού Τουρισμού.

 

 ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΙΟ 1

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.