Το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ τιμά τα 45 χρόνια που συμπληρώνονται από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

Το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ τιμώντας τα 45 χρόνια που συμπληρώνονται  από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, τότε που οι φοιτητές μαζί με τους εργαζομένους, ταρακούνησαν τα θεμέλια του τυραννικού καθεστώτος της χούντας της 21ης Απριλίου 1967 καλεί τους νέους, τις νέες και τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στον εορτασμό του Πολυτεχνείου το Σάββατο 17 Νοέμβρη, στην είσοδο του Πανεπιστημίου στην οδό Μιχάλων στις 17:30μ.μ με τα άλλα σωματεία.

Τον Απρίλη του 1967 η χούντα των συνταγματαρχών με το προδοτικό πραξικόπημα πήρε στα χέρια της, την πολιτική εξουσία. Πίσω από βαρύγδουπες δηλώσεις για «Επανάσταση», για την αναγέννηση του έθνους, η χούντα κατάργησε εργατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, στοιχειώδη ατομικά και δημοκρατικά δικαιώματα, στέλνοντας στις φυλακές, στις εξορίες, διώκοντας ακόμα και με βασανιστήρια κομμουνιστές, δημοκράτες, πρωτοπόρους αγωνιστές εργαζόμενους.

Το Πολυτεχνείο επίκαιρο και σήμερα, που τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας και παράλληλα η χώρα μετατρέπεται σε ένα όλο και μεγαλύτερο πολεμικό ορμητήριο – στόχο επιθέσεων, είναι ανάγκη όλοι να αγωνιστούμε. Είναι χρέος μας να προστατεύσουμε τη συλλογική μνήμη από τη λήθη, τη διαστρέβλωση της και να διατηρήσουμε ζωντανά τα μηνύματα του Πολυτεχνείου. Το Πολυτεχνείο είναι η αφορμή να ξεσηκωθούμε όλοι ενάντια σε αυτούς που με το μισαλλόδοξο λόγο τους καλλιεργούν τη βία, το ρατσισμό και την ξενοφοβία, με στόχο να πλήξουν την κοινωνική αλληλεγγύη και στο τέλος την ίδια τη Δημοκρατία. Το καθεστώς της Χούντας υμνούν σήμερα οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, θα έχουν την τύχη των χουντικών και των άλλων ειδώλων τους, όπως ο Χίτλερ. Ανήκουν στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.

Διατρανώνουμε την αντίθεση μας στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην περιοχή, με μπροστάρη τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που σχεδιάζει νέες βάσεις στη χώρα μας, τη δημιουργία τους απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα. Η τραγωδία της Κύπρου με την εισβολή και κατοχή που συνεχίζεται μέχρι σήμερα έχει τη σφραγίδα της χούντας και των ιμπεριαλιστών ΝΑΤΟ – ΗΠΑ και Μ. Βρετανίας. Αποδείχτηκε για άλλη μία φορά ότι καμία προστασία δεν παρέχουν για το λαό οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Τιμάμε τον αγώνα, την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, την μνήμη του και τους νεκρούς του, που πότισαν με το αίμα τους την ελευθερία και την δημοκρατία.

Να αγωνιστούμε στο πλευρό του λαού για μια ζωή που μας αξίζει! Να φωνάξουμε τα συνθήματα που κυριαρχούσαν κατά τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και να διεκδικήσουμε αγωνιστικά: «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία». Οι φωνές που ενώθηκαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου ζητώντας «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» αντηχούν στους σημερινούς αγώνες για πραγματικά, σύγχρονα δικαιώματα για τη νεολαία και το λαό.

Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία…   Την ιστορία που ο λαός , οι εργαζόμενοι έγραψαν και συνεχίζουν να γράφουν  παλεύοντας  εναντία σε όλους που μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.