Το παλούκι και η κάλπικη Τουρκική λίρα!

 

 

 

Τώρα θα μού πείτε τι σχέση έχει το παλούκι ή το αγγούρι με την κάλπικη Τουρκική λίρα;
Το θέμα είναι πολύπλοκο και ίσως παγκόσμιου φαινομένου και ενδιαφέροντος με την σημερινή περιρρέουσα καθημερινότητα της πολιτικής και στρατιωτικής αναμπουμπούλας !
Με απλά λόγια όπως λέει η σοφή παροιμία :
“Ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά πιάνεται ” αλλά και η άλλη λέει: ” Στου πνιγμένου το σπίτι δεν μιλούν για σχοινί ” ! Αυτό πηγαίνει γάντι στον γείτονα μας και σ όλα τα γιουσουφάκια!
Και πιο κάτω θα αναφερθώ πώς και γιατί!
Έφθασε πλέον ο κόμπος στο χτένι!
Στα είκοσι χρόνια που ο Σουλτάνος είναι στην εξουσία, ποτέ μέχρι σήμερα ή μάλλον τα δύο τελευταία χρόνια δεν ήταν τόσο δύσκολη η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία!
Συνήθως τα αυταρχικά ή δικτατορικά καθεστώτα πέφτουν από διαδηλώσεις πολιτών υπέρ των δημοκρατικών θεσμών για την ελευθερία ,από την καταπίεση του λόγου και της γραφίδος αλλά και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας!
Αλλά την σήμερον συγκυρία αυτό που βλέπω είναι κάτι διαφορετικό πού ονομάζεται:
” Εξεγέρσεις της πείνας και της ανέχειας “
Έχω βάλει τίτλο το παλούκι και η κάλπικη λίρα ή καλύτερα έπρεπε να γράψω το αγγούρι και η Τουρκική λίρα!
Γιατί το αγγούρι άλλος το τρώει και δροσίζεται κι άλλος το τρώει και ζορίζεται!
Τώρα ποιος πώς και γιατί το συμπέρασμα είναι δικός σας και όποιος θέλει ας καταλάβει!
Θυμάμαι το 2011 πήγα απέναντι Τσεσμέ, Σμύρνη, Έφεσο και σε όλα τα άλλα εδάφη της άλλοτε Ελληνικής επικράτειας επειδή ήταν επιθυμία και το ήθελε πολύ η Ιουλία για δύο μέρες!
Το μόνο πού θα γράψω είναι σε όλες τις πέτρες υπάρχουν σκαλισμένα Ελληνικά Γράμματα και αρχαία κείμενα του Ελληνικού Πολιτισμού!
Τότε με ένα ΕΥΡΏ έπαιρνες 2 έως 2,5 τουρκικές λίρες και τον τελευταίο χρόνο έφθασε με ένα Ευρώ να παίρνει κανείς από 13 έως 18 λίρες!
Ο Σουλτάνος τα τελευταία χρόνια με την εχθρική και επιθετική συμπεριφορά του με όλα τα κράτη της Ευρώπης και της περιοχής κατόρθωσε να ξεμείνει και από συμμάχους αλλά και φίλους πού θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν!
Η Ευρώπη έχει κλείσει οριστικά τις πόρτες της μετά τις απειλές και τους εκβιασμούς γενικώς!
Ο ΠΟΥΤΙΝ δεν βλέπει με καλό μάτι την συνεργασία του και την στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.
Η Αμερική και το ΝΑΤΟ είναι εξαγριωμένοι με την αγορά οπλικών συστημάτων από την Μόσχα!
Όλες οι Αραβικές χώρες τον έχουν στην μπούκα του κανονιού επειδή προσπάθησε να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και κάνοντας ακόμη και Συμμαχία με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους ,όπως και το Ιράν αντιδρά και ανησυχεί για την προσέγγιση Τουρκίας Ισραήλ!
Και επειδή όλα τά φώτα της ράμπας διεθνώς έχουν πέσει στα υπόκωφα τύμπανα πολέμου Ρωσίας… Ουκρανίας με τον ψυχρό πόλεμο να έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και φωτιά η ενέργεια που αποτελεί το μήλο της έριδος της οικονομικής πολιτικής και ενεργειακής αναμπουμπούλας με αγορές και εκτόνωση της πολεμικής βιομηχανίας ο Σουλτάνος έχει μείνει στο περιθώριο άρχισε τα τσαλιμάκια με τους Γκιαούρηδες για εσωτερική Κατανάλωση!
Καθημερινά όλα τα γιουσουφάκια και ο μεγαλοπρεπής γιουσούφ Αγάς έχουν ξεσηκώσει όλα τα ΜΜΕ της Ανατολής με τίτλους όπως:
“ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ” και “ΑΠΕΙΛΕΣ “
Με απειλές και ισχυρισμούς για στρατιωτικόποίηση των νησιών μας του Ανατολικού Αιγαίου και ότι η Ελλάδα εξοπλίζεται με ισχυρισμούς Τουρκικής απειλής!
Τεράστια ενόχληση στην Τουρκία προκάλεσαν οι επισκέψεις του υφ.Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά στα 17 ακριτικά νησιά σε μονάδες και φυλάκια με αποτέλεσμα να λυσσάξουν όλοι οι υπουργοί του Σουλτάνου και να ζητούν αλλαγή των διεθνών συνθηκών και να απαιτούν την κυριαρχία στα Ελληνικά νησιά μας!
Επιτέλους αντέδρασε άμεσα η διεθνής κοινότητα με πρώτη την Αμερική, το ΝΑΤΟ, την Αγγλία για πρώτη φορά και φυσικά την Γαλλία και την Ευρωπαϊκή Ένωση και με σαφήνεια να μην αφήνουν περιθώριο αμφισβήτησης για την Ελληνικότητα και την Ελληνική κυριαρχία των νησιών μας βάσει των διεθνών συνθηκών!
Και με σθένος και ντομπροσύνη η Ελληνική Κυβέρνηση απάντησε και τόνισε ότι τα εν λόγω νησιά δεν υπάρχει καμία περίπτωση ούτε σήμερα ούτε στο μέλλον δηλαδή ποτέ να αποστρατιωτικοποιηθούν γιατί είναι αναφέρετο δικαίωμα μας μετά την εισβολή και κατοχή μέρους της Κύπρου να έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις για την αποτροπή κάθε βλαμμένου και τρελού εισβολέα!
Δυστυχώς μέχρι να ξαναγίνουν εκλογές στην Τουρκία πού όπως όλα δείχνουν ο Ερντογάν φρόντισε να φθάσει στον πάτο, με την πείνα και την δυστυχία του Τουρκικού λαού πού λέει το ψωμί ψωμάκι ,θα έχουμε καθημερινά όλες αυτές τις αμφισβητήσεις και απειλές άνευ ουσίας αλλά πρέπει να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα γιατί από έναν ετοιμοθάνατο τρελό δεν ξέρεις πότε μπορεί να του σαλέψει το ακατοίκητο!
Ετοιμότητα, θάρρος, ομόνοια, ενίσχυση των εξοπλισμών μας γιατί όπως λέει η ρήση όποιος θέλει την “Ειρήνη πρέπει να προετοιμάζεται για πόλεμο ” ….και να το ακούσουν τα ακροαριστερόστροφης κομματικής κουλτούρας και νομενκλατούρας κομματικά εξαφτέρυγα πού λένε ΌΧΙ ή ΠΑΡΏΝ για κομματική συσπείρωση!
Καλό ξημέρωμα Ελληνίδες και Έλληνες απανταχού γης με Υγεία και Χαρά και προπαντός ΑΙΣΙΟΔΟΞΊΑ!
Η ΕΛΛΆΔΑ ΠΟΤΈ ΔΕΝ ΠΕΘΑΊΝΕΙ!
Χίος 15 Φεβρουαρίου 2022
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.