Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προετοιμάζει τη νέα γενιά… ηγετικών στελεχών

Τι σημαίνει ηγέτης και ποια χαρακτηριστικά χρειάζονται για να μπορέσει κάποιος να αναλάβει μια ηγετική θέση σήμερα; Απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να δώσει με πρακτικό τρόπο, το πρόγραμμα ‘Ηγεσία και Ανατρεπτική Καινοτομία’ του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά πιλοτικά κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος και έχρισε εξαιρετικής ανταπόκρισης.

Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης που στοχεύει στην ανάπτυξη ηγετικών στελεχών καινοτόμων οργανισμών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 16 εβδομάδες θεωρητικής εκπαίδευσης, ενώ στο τέλος του προγράμματος πραγματοποιείται εκπαιδευτική επίσκεψη μίας εβδομάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι φοιτητές έρχονται σε άμεση επαφή με top experts, από πανεπιστήμια, επιχειρήσεις, δημόσιους οργανισμούς, ακόμα και από το Κογκρέσο.

«Στόχος είναι να προσπαθήσει να βοηθήσει σε κάποιο βαθμό τα παιδιά να μπορέσουν να συμπληρώσουν τις γνώσεις τους με δεξιότητες σε θέματα ηγεσίας σε καινοτόμες επιχειρήσεις», αναφέρει μιλώντας στο CNN Greece ο κ. Κώστας Κούτσικος, Επίκουρος Καθηγητής Διαχείρισης Τεχνολογίας και Καινοτομίας και επικεφαλής του Ερευνητικού Εργαστηρίου «Διοίκησης Τεχνολογίας και Καινοτομίας (WAVE Lab) του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συνεχίζει: «Η έμφαση δεν είναι τόσο στην εκμάθηση γνώσεων. Αλλά είναι περισσότερο στην απόκτηση δεξιοτήτων και ικανοτήτων. Να μπορέσουν να καταλάβουν τα παιδιά πώς γίνεται κάτι και όχι μόνο τι είναι κάτι».

Σπυριδούλα Σκούρα

Δημοσιογράφος CNN Greece

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.