“ΤΟ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ” , ανακοίνωση από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Καρφά, Αγίας Ερμιόνης, Μέγα Λιμνιώνα

 

Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο στην ιστορία ενός χαρακτηρισμένου μονοπατιού που είναι  “φρεσκο-παραδομένο” , όπου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρχουν τόσες πολλές καταστροφικές συμπτώσεις : Την μία διανοίχτηκε οδός – “λεωφόρος” κοντά στο εκκλησάκι του Άγιου Γιάννη του Φακά,  από λάθος όπως ειπώθηκε, την άλλη στην περιοχή νοτίως του νταμαριού διανοίχτηκε κρυφά το μονοπάτι για να υπάρχει πρόσβαση οχημάτων σε παρακείμενα αγροκτήματα και τώρα τσιμεντώθηκε μέρους του μονοπατιού από τον ίδιο τον Δήμο Χίου! Πολλές οι συμπτώσεις ώστε να είναι …συμπτώσεις!

Την ίδια στιγμή που η ευρύτερη περιοχή Καρφά – Αγίας Ερμιόνης – Μέγα Λιμνιώνα – Κάμπου χρειάζεται επειγόντως αναβάθμιση των υποδομών της όπως επανειλημμένα έχουμε αναφέρει και απαιτήσει, γινόμαστε μάρτυρες κατασπατάλησης χρημάτων σε έργα τσιμεντοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος και καταστροφής έργων που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής όλων μας,  όπως “Τα μονοπάτια της Πέτρας”.

Ζητούμε :

–  να δοθούν εξηγήσεις για ποιο λόγο επιλέχθηκε η τσιμεντοποίηση εκατοντάδων μέτρων αγροτικής οδοποιίας στο” πουθενά”,  για να εξυπηρετηθεί ποιος;

– Ποιο ήταν το κόστος της συνολικής δαπάνης;

–  Είναι ή δεν είναι υποχρέωση του Δήμου “Τα μονοπάτια της Πέτρας”  να διαφυλαχτούν με τα ίδια χαρακτηριστικά όπως τα παρέλαβε;  Γίνεται ο ίδιος ο Δήμος την μία να έχει τον ρόλο του αστυνομικού και την ίδια στιγμή να κάνει τον παραβάτη;

– Υπάρχει πρόθεση αποκατάστασης ;

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών θα βρίσκεται πάντοτε ενάντια σε θέματα που υποβαθμίζουν το περιβάλλον και σε πράξεις που έρχονται ενάντια στους κατοίκους και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη περιοχή . Δεν μπορεί το  “τσιμέντο να γίνει” να μας εκφράζει ως κοινωνία, εν έτει  2022.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.