Το πρώτο βήμα για την ενίσχυση του περιφερειακού και τοπικού έντυπου Τύπου

Άνοιξε την Μ. Τετάρτη η πλατφόρμα δήλωσης των στοιχείων

 

Ξεκίνησε την Μεγάλη Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022, η λειτουργία της ειδικής εφαρμογής της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης για τη δήλωση των οικονομικών και άλλων πληροφοριακών στοιχείων των επιχειρήσεων του κλάδου έντυπων περιφερειακών και τοπικών Μέσων Ενημέρωσης με την αντίστοιχη κατηγοριοποίηση και ενιαία κριτήρια.  Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα της στρατηγικής της Κυβέρνησης για την ενίσχυση του περιφερειακού και τοπικού Τύπου.

Η εφαρμογή παρέχεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (Ε.Ψ.Π.) της Δημόσιας Διοίκησης (Gov.gr) και σε αυτή καταχωρίζονται οικονομικά και λοιπά στοιχεία των επιχειρήσεων του κλάδου (κύκλος εργασιών, κόστος μισθοδοσίας, κυκλοφορία, εργαζόμενοι, εξοπλισμός κ.λπ.).

Σκοπός της δημιουργίας και λειτουργίας της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής υπηρεσίας είναι αφενός μεν η δημιουργία μιας ενημερωμένης και αυθεντικής εικόνας για τα επικαιροποιημένα μεγέθη του κλάδου κι αφετέρου η διευκόλυνση του συνολικού σχεδιασμού της Πολιτείας προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του περιφερειακού και τοπικού έντυπου Τύπου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα (https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/eniskhuse-epikheireseon/delose-stoikheion-epikheireseon-entupon-meson-enemeroses). Η είσοδος στην υπηρεσία πραγματοποιείται μέσω του Τaxisnet. Η καταχώριση των στοιχείων στην ανωτέρω πλατφόρμα επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, ενώ η εγκυρότητά τους θα διασταυρώνεται από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, καθώς και μέσω πληροφοριακών συστημάτων της Δημόσιας Διοίκησης. Η καταχώριση των αιτούμενων στοιχείων στην πλατφόρμα θα ολοκληρωθεί μετά την πάροδο σαράντα (40) ημερών.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε: «Η πλατφόρμα που τέθηκε σήμερα σε λειτουργία είναι το πρώτο βήμα της ολιστικής στρατηγικής της Κυβέρνησης για την ενίσχυση του περιφερειακού και τοπικού Τύπου, ο οποίος διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Η επικαιροποίηση των στοιχείων συνδράμει τη χάραξη και υλοποίηση πρωτοβουλιών που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των έντυπων περιφερειακών και τοπικών Μέσων Ενημέρωσης. Ο πλουραλισμός και η εγκυρότητα στην ενημέρωση αποτελούν θεμέλιο λίθο κάθε ευνομούμενης πολιτείας και της Κυβέρνησής μας. Πολιτικές στήριξης θα ακολουθήσουν και για τα έντυπα Μέσα πανελλαδικής κυκλοφορίας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.