Το σακάκι μου στον ώμο για τον δρόμο για τον δρόμο!

Δεν είναι τυχαίος ο τίτλος του άρθρου μου ” το σακάκι μου στον ώμο για τον δρόμο για τον δρόμο”.

Είχα πολλούς μήνες λόγω της μεγάλης πανδημίας του Κορωνοϊού να κατηφορήσω την νέα λεωφόρο Παρθένη που επί χρόνια διερχόμουν καθημερινά για την εξάσκηση για τα γόνατα μου!
Έτσι και χθες το απόγευμα μετά τρεις μέρες καραντίνας έγραψα μία ιδιόχειρη άδεια εξόδου από την σημαία με την υπογραφή μου για παν ενδεχόμενο έβαλα την μουτσουναριά μου και άρχισα πάλι να περπατώ στα παλιά μου τα λημέρια για να μην πιαστούν τα γόνατα μου και πάθω καμιά αγκύλωση!
Μετά την καραντίνα της άνοιξης είχα αλλάξει Ρότα και πορεία προς άλλη κατεύθυνση πήγαινα πλατεία και τανάπαλιν!
Αφορμή του κειμένου μου σήμερα είναι η φωτογραφία που απεικονίζει στον μεγάλο τσιμεντένιο τοίχο του ποταμού  Παρθένη που έχει ύψος τουλάχιστον έξι μέτρα και είναι γραμμένα στο κέντρο αραβικά γράμματα με μπλε χρώμα και δεν μπορώ φυσικά να τα διαβάσω!
Αλλά επειδή το μυαλουδάκι μου είναι περίεργο και πολυμήχανο μου μπήκαν ψύλλοι στ’ αυτιά!
Πρώτον γιατί να είναι με μπλε χρώμα;
Τι ήθελε κάποιος μέσα στον ποταμό και να ανέβει πάνω στο υψηλό φρεάτιο και να το γράψει;
Πού είναι δύσκολα να κατέβει μέσα από οποιαδήποτε σημείο και να πάει… πρέπει να πηδήξει τον τοίχο ή να βάλει ανεμόσκαλα!
Εάν είναι πολιτικό ή ανθελληνικό σύνθημα γιατί μέσα στον ποταμό;
Υπάρχουν διπλές εξηγήσεις ή ότι είναι σύνθημα συμμορίας για κάποια συγκεκριμένη συμπεριφορά ή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συλλαλητήρια αντιρατσιστικά ή εκτός λόγω του μπλε χρώματος να είναι αφήγημα αγάπης από μακριά για κάποια συγκεκριμένη κοπέλα που γνώρισε και αγάπησε και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τον εκφράσει φανερά!
Πάντως καλό θα ήταν να το ελέγξει η αστυνομία για παν ενδεχόμενο γιατί εμένα μου φάνηκε πολύ περίεργο και ύποπτο.
Και επειδή το τελευταίο διάστημα ακούγονται και γράφονται και βλέπουμε παράξενα γεγονότα με γκρίζους λύκους με ISIS πράκτορες και τζιχατζιστές να παρουσιάζονται στο προσκήνιο ας γίνει κάποιος έλεγχος!
Οι μέρες και οι καιροί είναι πονηροί και δύσκολοι και χρειάζεται μεγάλη προσοχή και επαγρύπνηση!
Χρόνια πολλά για την αυριανή επέτειο της απελευθέρωσης της Χίου και της εορτής των Αγίων Βικτώρων (Μήνας.. Βίκτωρας και Βικέντιος) που εορτάζει και ο Μητροπολιτικός Ναός της Χίου.
Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει δεν την σκιάζει φοβερά καμιά!
Χίος, 10 Νοεμβρίου 2020 
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.