Το σκάνδαλο των «επισυνδέσεων» ευκαιρία ανόρθωσης!

 

Το σκάνδαλο της παρακολούθησης του τηλεφώνου ευρωβουλευτή και μάλιστα αρχηγού κόμματος, του Νίκου Ανδρουλάκη, μοιάζει να μην κλείνει. Είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο δηλώνει αποφασισμένο να διαλευκάνει την υπόθεση, διεθνή μέσα ενημέρωσης τα οποία αναφέρονται επίμονα και με μελανά χρώματα σ’ αυτό και, ασφαλώς, η Βουλή των Ελλήνων η οποία ενεργοποιείται ήδη με πρόωρη έναρξη των εργασιών της, συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και στη συζήτηση με θέμα την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ίδια υπόθεση. Και ασφαλώς και τα κοινοβούλια, Ελληνικό και Ευρωπαϊκό, αλλά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης δεν πρόκειται να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους σύντομα. Στην πραγματικότητα, στον μακρύ δρόμο προς την διαλεύκανση της θλιβερής αυτής υπόθεσης οι δημοσιογραφικές πληροφορίες θα τροφοδοτούν τις κοινοβουλευτικές εργασίες με υλικό και το αντίστροφο. Με την, μέχρι στιγμής, γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη με αποπομπή στελεχών της και παιδαριώδεις έως απαράδεκτες δηλώσεις στελεχών της, ακόμα και με το «διάγγελμα εκκωφαντικής σιωπής» του Πρωθυπουργού να μην μπορεί να «κλείσει το θέμα». Προφανώς. Οι εξελίξεις του συγκεκριμένου θέματος και η δημοσιοποίησή τους δεν εξαρτώνται ούτε από εδώδιμα ελεγχόμενα ΜΜΕ, ούτε από εγχώριους διαπλεκόμενους κυβερνητικούς συμπαίκτες. Και η πολιτική παραγραφή του σκανδάλου δεν μπορεί να επέλθει λόγω της ανεπάρκειας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτό που απομένει να δούμε είναι αν η σκοτεινή αυτή υπόθεση μπορεί να ξυπνήσει και τα δημοκρατικά ανακλαστικά του ελληνικού λαού. Σε ποιο βαθμό θα μπορούσε να επηρεάσει την στάση του απέναντι στην κυβέρνηση. Αν και κατά πόσο θα μπορούσε να προκαλέσει αλλαγή της εκλογικής του συμπεριφοράς, τελικά. Αν οι «επισυνδέσεις» από την Ε.Υ.Π. και μέσω Predator θα περάσουν με ανεκτό εκλογικό κόστος για το καθεστώς. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια είναι η, μέχρις εκμηδενισμού της, μείωση της πιθανότητας σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ μετά τις εκλογές, με Πρωθυπουργό τον κύριο Μητσοτάκη. Αυτός κι’ αν είναι πονοκέφαλος για το καθεστώς! Δεν είναι τόσο ότι η σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία χωλαίνει. Είναι ότι έχουν εξαφανιστεί τα μετεκλογικά της δεκανίκια!

Αλλά αυτός δεν είναι δικός μας πονοκέφαλος. Εμάς μας απασχολεί αν το κομματικό μας σύστημα μπορεί να εκτιμήσει την, κρίσιμη για την επιβίωσή του. συγκυρία. Αν έχει συνειδητοποιήσει ότι η τακτική της διαρκούς υποβάθμισης του πολιτικού πήχυ μπας και περάσει κάποιος από πάνω έχει εξαντλήσει τα όρια της. Θα το δούμε στο αμέσως προσεχές μέλλον. Όμως, σε ότι μας αφορά εμάς, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, έχουμε κάνει ένα κρίσιμο πρώτο βήμα για να σπάσουμε αυτό τον φαύλο κύκλο των χαμηλών προσδοκιών. Με την πρωτοβουλία του Προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη άνοιξε μια χαραμάδα ελπίδας. Και οφείλουμε να την κάνουμε ανοιχτό παράθυρο για την ελπίδα να αφήσουμε πίσω μας την καθημερινότητα μας που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Προτείνουμε στους συμπατριώτες μας να αρπάξουμε από τα μαλλιά αυτή την ευκαιρία, να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε ένα μέλλον αντάξιο των ονείρων μας. Να αποδείξουμε μαζί ότι όσοι μας τρομοκρατούν ότι τίποτα καλύτερο δεν μπορεί να γίνει, δεν είναι παρά  μια απερχόμενη μειοψηφία. Δεν αφήνουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Είναι στο χέρι μας!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.