Το Σωματείο Εργαζομένων του Σκυλίτσειου για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Η πρώτη του Μάη, είναι μέρα ορόσημο για τους αγώνες των εργατών.  Είναι ημέρα μνήμης  και τιμής στους αγώνες των εργατών του Σικάγου του 1886, των Ελλήνων εργατών του 1893 που διεκδίκησαν την 8ωρη εργασία, την Κυριακάτικη αργία και κρατική ασφάλιση.  Είναι ημέρα τιμής και  μνήμης  των αγωνιστών καπνεργατών της Θεσσαλονίκης του 1936.  Όπως ημέρα μνήμης και τιμής  είναι και για τους 200 νεκρούς κομμουνιστές της Καισαριανής  που εκτελέστηκαν  την 1η Μαΐου του 44.

     Η Εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι απεργία, είναι μέρα ιστορικής τιμής και μνήμης των χιλιάδων επώνυμων και ανώνυμων εργατών που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά μας βρίσκει στο Μάτι  του κυκλώνα. Βρίσκει την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους στη χώρα μας και σ’ όλο τον κόσμο εν μέσω μιας πανδημίας. Μας βρίσκει να παλεύουμε ξανά για τα δικαιώματα μας, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για δουλειά και ζωή με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της εποχής μας.

Μας βάζουν μπροστά στην «ατομική ευθύνη» και κρύβουν  τις  μεγάλες κρατικές ελλείψεις, στο δημόσιο συστήματα Υγείας και την εκπαίδευση επιχειρώντας  να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου  στους εργαζόμενους.

Με στόχο την υποταγή των εργαζόμενων στις ορέξεις  του κεφαλαίου,  επιχειρούν  να ενισχύσουν για άλλη μια φορά  το καπιταλιστικό σύστημα και τη κερδοφορία του κεφαλαίου σε βάρος της εργατικής τάξης, χαρίζοντας εκατομμύρια σε καναλάρχες  και κλινικάρχες.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ οφείλουμε να παλέψουμε ενάντια στις απολύσεις, τη νέα μείωση  μισθών και  κοινωνικών παροχών.

Να παλέψαμε για την οικοδόμηση ενός  σύγχρονου  συστήματος  υγείας, το οποίο θα παρέχεται δωρεάν στο Λαό ως αγαθό και όχι ως εμπόρευμα!

     Δυναμώνουμε τον αγώνα μας, ώστε να μην πληρώσει ξανά ο λαός  τα «σπασμένα» της  κρίσης!

     Δυναμώνουμε των αγώνα για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, για να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις υγειονομικών, ώστε να μην καταρρεύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας, μπροστά και σε ένα ενδεχόμενο νέο κύμα πανδημίας, καλύπτοντας συνολικά τις ανάγκες του λαού».

     Ο ΣΕΣΝΟΧ  συμμετέχει στη συμβολική συγκέντρωση  που εξήγγειλε το ΝΤ. Χίου της ΑΔΕΔΥ και θα δώσει το παρόν μέσω εκπροσώπων του, την Παρασκευή 1η Μαΐου στις 11 πμ στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στου Χανδρή.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.