ΤΟ «ΤΑΞΙΔΙ» ΤΗΣ ΠΕΣ-ΝΑΤ ΧΙΟΥ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…….

 

Η ΠΕΣ-ΝΑΤ ΧΙΟΥ ευχαριστεί από καρδίας όλους τους συναδέλφους απόμαχους της αρμύρας, που μαζικά συμμετείχαν στις εκλογές του σωματείου μας, αυξάνοντας τους ψηφίσαντες σε πρωτόγνωρα ποσοστά για το νησί μας. Αναγνωρίστηκε από όλους, η προσπάθεια της προηγούμενης διοίκησης και οι αγώνες που έδωσε για τα μεγάλα τα προβλήματα της υγεία, τις μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αναγνωρίστηκε και εκφράσθηκε η αγανάκτηση των συνταξιούχων συναδέλφων από την δραματική καθυστέρηση της έκδοσης συντάξεων, τίς αδυναμίες επικοινωνίας των ασφαλισμένων με τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ/ΝΑΤ, τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης για τα αναδρομικά του ενδεκάμηνου που ενώ τα έδωσαν κουτσουρεμένα, ζητάνε τώρα και τα ρέστα με την φορολόγησή τους, Αναγνωρίσθηκε ο αγώνας μας για τους χαμηλοσυνταξιούχους που με την κατάργησαν του ΕΚΑΣ έφεραν το μεγαλύτερο ποσοστό των συνταξιούχων σε απελπιστική κατάσταση….στην φτωχοποίηση.

Το εκλογικό αποτέλεσμα μας οπλίζει με δύναμη, αλλά και υποχρεώσεις, αφού μπροστά μας έχουμε την συνέχιση των αντισυνταξιουχικών αντιλαϊκών πολιτικών της Κυβέρνησης που πήραν την σκυτάλη από τις προηγούμενες και έχουν τσακίσει όλα τα δικαιώματα των συνταξιούχων ναυτεργατών, που είναι πληρωμένα με τη δουλειά και τον αγώνα μιας ζωής. Μπροστά μας είναι η ιδιωτικοποίηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης με το νομοσχέδιο  που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση για τις επικουρικές συντάξεις που εξυπηρετεί το σκοπό αυτό και θάβει τη νέα γενιά ναυτεργατών τζογάροντας τα λεφτά των ταμείων. Γι’ αυτό και η μαζικοποίηση του σωματείου μας είναι μονόδρομος για όλους, αποτελεί την ασπίδα προστασίας μας. Συνεχίζουμε κόντρα στον καιρό με μπούσουλα τις παρακαταθήκες των αγώνων μας.

Από σήμερα λοιπόν το “ταξίδι” συνεχίζεται και πάλι στα “αχαρτογράφητα νερά” που μας έχουν οδηγήσει όλα αυτά τα χρόνια οι Κυβερνήσεις των μνημονίων, αλλά κρατώντας σταθερά το τιμόνι θα το παλέψουμε, γιατί έτσι μάθαμε από αμούστακα παιδιά να παλεύουμε στην ζωή σε όλους τους ωκεανούς και τίς θάλασσες και να προχωράμε με ψηλά το κεφάλι, έτσι και τώρα προχωράμε ως απόμαχοι πλέον της θάλασσας, στο πλευρό των συναδέλφων συνταξιούχων, στο πλευρό των χηρών συναδέλφων μας, στο πλευρό των χαμηλοσυνταξιούχων, στο πλευρό των εν ενέργεια(Μάχιμων) ναυτεργατών/τριών, στο πλευρό των σπουδαστών/στριών στις ΑΕΝ, στο πλευρό του κόσμου που ανήκουμε, χωρίς κανακέματα και προσκυνήματα σε αυτούς που μας φτάσανε ως εδώ.

Επαναφέρουμε το αίτημα για Γιατρό στον Οίκο Ναύτου, που είναι διακαής πόθος και αίτημα όλων των συνταξιούχων ναυτεργατών της Χίου και των οικογενειών τους, και φυσικά μια ανεκπλήρωτη υπόσχεση μέχρι τώρα από Βουλευτές και τοπικούς άρχοντες του νησιού μας.

 

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ, ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

 

Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς

Δ.Σ ΠΕΣ-ΝΑΤ ΧΙΟΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.