Τραγικό εργατικό ατύχημα στην Εύβοια. Γράφει η Τασσώ Γαΐλα.

 

 

Μία τραγωδία ανύποτης θλίψης παίχτηκε στην Εύβοια, ένα εργατικό ατύχημα με τρείς νεκρούς.

Τρείς εργάτες μας έχασαν την ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας ενώ ένας ακόμη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αντιγράφω από τον 902.gr :

Τραγωδία στο Γυμνό της Ερέτριας στην Εύβοια με τρεις εργάτες νεκρούς και έναν τραυματία σε κρίσιμη κατάσταση από ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης βλάβης της μέσης τάσης του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ.

Τα αίτια του εργατικού δυστυχήματος διερευνώνται. Σύμφωνα με πληροφορίες, κόπηκε κάποιο σύρμα και με την ταλάντωση του όπως κόπηκε, ακούμπησε στη μέση τάση, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να χτυπηθούν από την τάση του ρεύματος και οι τρεις να βρουν ακαριαίο θάνατο. Μάλιστα η σορός του ενός εργάτη εγκλωβίστηκε στο στύλο ρεύματος και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για να τον απεγκλωβίσει με ειδικό βραχιονοφόρο όχημα. Στο σημείο επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και το ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.

Οι εργαζόμενοι ήταν μέλη εργολαβικού συνεργείου του ΑΚΤΩΡΑ, που έχει αναλάβει τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βλάβης της μέσης τάσης του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ.

Με σοβαρά εγκαύματα και σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο τέταρτος εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Οι τρεις νεκροί ήταν 45, 54 και 57 ετών. Πρόκειται για το χειριστή γερανοφόρου, το βοηθό του και τον έναν εναερίτη, η σορός του οποίου εγκλωβίστηκε στο στύλο ρεύματος. Και οι τρεις ήταν από τη Χαλκίδα, δύο ελληνικής καταγωγής και ένας αλβανικής καταγωγής.

Ο σοβαρά τραυματισμένος είναι 35 ετών και εναερίτης, ο οποίος έπεσε από το στύλο. Είναι από το χωριό Μαλακώντας, αλβανικής καταγωγής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή του εργοδηγού και του μηχανικού του έργου καθώς και της επιβλέπουσας από την πλευρά της υπηρεσίας. Παράλληλα αναζητούν στοιχεία για να διερευνηθεί αν είχε ζητηθεί αρμοδίως να γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή για να προχωρήσουν οι εργασίες.

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής – Βοιωτίας – Εύβοιας και Κορινθίας καταγγέλλει το εργοδοτικό έγκλημα σημειώνοντας ότι «οι συνάδελφοι εργάζονταν σε εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ (συνεργείο ΑΚΤΩΡ) και δούλευαν στο δίκτυο χαμηλής τάσης ενώ η μέση τάση φαίνεται να ήταν ηλεκτρισμένη!».

…………

Και, θα ζητηθούν ευθύνες, θα γίνει προανάκριση κλπ, κλπ. Το θέμα μας είναι ότι τρεις φτωχοί εργάτες την ώρα της δουλειάς τους έχασανν την ζωή τους αφήνοντας πίσω κυριολεκτικά στον δρόμο τις οικογένειες τους.

Θάνατος για ένα κομμάτι βρώμικο ψωμί.

Το θέμα δεν έτυχε της αρμόδιας έκτασης από τον τύπο γι αυτό και το δημοσιεύω.

Αιωνία η μνήμη των συνανθρώπων μας ανώνυμων ηρώων – βιοπαλαιστών. Ταχεία ανάρρωση του επιζήσαντα εργάτη.

Συλλυπητήρια στις οικογένειες τους και είθε να είναι τα τελευταία θύματα εργατικού ατυχήματος κι αυτό θα επιτευχθεί μόνο εάν αρχίσει η Δικαστική εξουσία να τιμωρεί τους υπεύθυνους των εργατικών ατυχημάτων.

Φωτογραφία: 902.gr.

Για την diafaneia.eu

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.