Τραγωδία στην Λέσβο: Τουλάχιστον 15 γυναίκες νεκρές σε ναυάγιο – Βίντεο από την διάσωση του Λιμενικού Ελληνικής Ακτοφυλακής

Δείτε το Βίντεο στον σύνδεσμο:  https://youtu.be/97uOxhKlMMA
Τουλάχιστον 15 μετανάστες ανασύρθηκαν νεκροί σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Μυτιλήνης μετά τη βύθιση λέμβου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος είναι όλες γυναίκες, ενώ ο τραγικός απολογισμός πρόκειται να αυξηθεί σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα, ανατολικά της Λέσβου, μετά τη βύθιση λέμβου στην οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επέβαιναν περίπου 40 μετανάστες.

Μέχρι στιγμής διασώθηκαν εννιά άνθρωποι, ενώ τρεις εγκλωβίστηκαν σε βραχώδη, απόκρημνη περιοχή.

Οι έρευνες των λιμενικών αρχών εκτείνονται στην ευρύτερη χερσαία περιοχή, καθώς θεωρείται πως ορισμένοι μετανάστες βρίσκονται στη ξηρά.

Στην περιοχή του πολύνεκρου δυστυχήματος επιχειρούν υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης στελέχη του Λιμενικού, του Ελληνικού Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης έως 7 μποφόρ.

Στην περιοχή σπεύδουν Παράκτιο Περιπολικό του λιμενικού και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.