Τρεις περιφερειακές παρατάξεις ενώνουν τις δυνάμεις τους με κοινό ψηφοδέλτιο στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Παρουσιάστηκε χθες η νέα περιφερειακή παράταξη η οποία φιλοδοξεί να εκφράσει τον ευρύτερο δημοκρατικό, αριστερό και οικολογικό χώρο ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο.

Την πρωτοβουλία τους για συνένωση δυνάμεων προκειμένου να συγκροτηθεί ένα σχήμα που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών του Βορείου Αιγαίου στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ανακοίνωσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιούλα Αργυρούδη, Γιάννης Σπιλάνης και η Μαρία Νικολάρα.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με διαφορετικές ο καθένας παρατάξεις, Γιάννης Σπιλάνης της παράταξης «Συμβόλαιο ζωής με το Αιγαίο» που είχε στηρίξει η ΔΗΜ.ΑΡ, Μαρία Νικολάρα, της παράταξης «Αιγαίο Γόνιμη Γραμμή» που είχε στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ και Γιούλα Αργυρούδη της παράταξης «Άνεμος Οικολογίας» παρουσίασαν τη νέα παράταξη που πρεσβεύει μια «δίκαιη ανάπτυξη για τους πολλούς με δημοκρατία, συμμετοχή και αλληλεγγύη».

Φιλοδοξώντας να εκφράσει «το πλειοψηφικό ρεύμα της προόδου, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής στα νησιά». Οι περιφερειακοί σύμβουλοι ανέλυσαν τον σχεδιασμό τους και τους τέσσερις άξονες του.

Αρχικά, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη διαφανή διαχείριση πόρων, την ορθή επιλογή των πολιτών που θα πλαισιώσουν αυτή την προσπάθεια καθώς και την ουσιαστική συμβολή της περιφέρειας στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος.

Στη παρουσίαση του νέου αυτού εγχειρήματος βρίσκονταν στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, και από την Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Στρατής Ζαφείρης. Όπως ανακοινώθηκε, με δημοκρατικές διαδικασίες το αμέσως επόμενο διάστημα θα αναδειχθεί ο επικεφαλής της παράταξης και θα επιλεγεί το όνομά της.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.