Τρομακτική περιπέτεια για επιβάτες του πλοίου της γραμμής Τσεσμέ – Χίος: «Σωθήκαμε από θαύμα»

 

Περιπέτεια στο στενό ανάμεσα στο Τσεσμέ και τη Χίο για τους επιβάτες του οχηματαγωγού «San Nicolas». Ο καιρός το χτύπησε από παντού, αυτοκίνητο λύθηκε μέσα στο καράβι και τα κύματα λίγο έλειψε να το τουμπάρουν. «Έδεσε» με τα χίλια ζόρια στο λιμάνι.

«Είχαμε τον Άγιο Νικόλαο μαζί μας», είπε χαρακτηριστικά επιβάτης του δρομολογίου του… τρόμου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η επιβάτης, το δρομολόγιο που είναι ρουτίνας καθώς πρόκειται για μια μικρή απόσταση 10 μιλίων μετατράπηκε σε εφιάλτη λόγω του καιρού. Το San Nicolas, ένα μικρό οχηματαγωγό που εκτελεί το δρομολόγιο, έπρεπε να φύγει στις 19:00 από το Τσεσμέ όμως ο καιρός δεν ήταν ευνοϊκός και θα έπρεπε να έχει εκδοθεί απαγορευτικό με ευθύνη, προφανώς, του τουρκικού λιμεναρχείου και όχι της Χίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες των επιβατών, έγινε πρόταση για να εκτελέσει το δρομολόγιο ένα μεγαλύτερο τουρκικό πλοίο έτσι ώστε να μην έχει προβλήματα από τα μποφόρ, ωστόσο, αυτό δεν δέχθηκε. Αποτέλεσμα της άρνησης ήταν να φύγει εν τέλει από το Τσεσμέ το San Nicolas, για να μην «ξεμείνουν» οι επιβάτες στην Τουρκία.

Το πλοίο βγήκε στο πέρασμα των 10 μιλίων με αποτέλεσμα να το «χτυπήσει» ο καιρός από παντού. Το πλοίο πήγαινε δεξιά – αριστερά, ο κόσμος τρομοκρατήθηκε κι άρχισε να φοράει τα σωσίβια, να κλαίει και να ουρλιάζει. Ο καιρός σχεδόν… τούμπαρε το πλοίο και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να λυθεί ένα αυτοκίνητο που ήταν μέσα σε αυτό. Μάλιστα, μέσα στο αυτοκίνητο βρισκόταν ο οδηγός μαζί με τη σύντροφό του, βιώνοντας την πλέον τρομακτική εμπειρία της ζωής του.

Την ίδια στιγμή, έφυγε και ένα μεγάλο ψυγείο μέσα στο καράβι κινδυνεύοντας να χτυπήσει ένα μικρό παιδάκι που ήταν μπροστά στο σημείο. Ωστόσο με παρέμβαση ενός άνδρα σταμάτησε το ψυγείο πριν φτάσει στο παιδί, με το ταξίδι του τρόμου να συνεχίζει. Η μετατόπιση του οχήματος και του ψυγείου μέσα στο καράβι, το έγειρε σε τέτοιο βαθμό που οι επιβάτες πίστεψαν ότι θα… τουμπάρει.

Το San Nicolas είχε φτάσει μετά κόπων και βασάνων και εν μέσω σφοδρών ανέμων στο λιμάνι της Χίου, ωστόσο, λόγω του καιρού δεν μπορούσε να «δέσει». Έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες με τους επιβάτες να είναι πανικοβλημένοι, να κλαίνε και να φοβούνται ακόμα και για τη ζωή τους. Εν τέλει, περίπου στις 20:20 το San Nicolas κατάφερε να «δέσει» στη Χίο και οι 90 επιβάτες να πατήσουν στεριά, μη πιστεύοντας αυτό που μόλις είχαν ζήσει…

Πηγή: newsbomb.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.