Τυνησία: Συνέλαβαν το πλήρωμα του πετρελαιοφόρου που βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της

 

Οι αρχές της Τυνησίας συνέλαβαν το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου ανεφοδιασμού καυσίμων που βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της αυτό τον μήνα. Οι αρχές ερευνούν εάν το πλοίο μπορεί να βυθίστηκε εσκεμμένα.

Το εμπορικό πλοίο με το όνομα «Xelo», βυθίστηκε ενώ κατευθυνόταν από την Ισημερινή Γουινέα στη Μάλτα μεταφέροντας έως και 1.000 τόνους πετρελαίου. Το ναυτικό της Τυνησίας είχε διασώσει και τα επτά μέλη του πληρώματος.

Όμως, αφού Τυνήσιοι και Ιταλοί δύτες επιθεώρησαν το βυθισμένο πλοίο, δεν βρήκαν καύσιμα, είπε ο αντιναύαρχος Μεζρί Λατίφ σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

«Υπήρχε μόνο θαλασσινό νερό μέσα στο πλοίο… Οι βαλβίδες και οι αντλίες του πλοίου είχαν διαβρωθεί. Καταλήξαμε ότι το πλοίο δεν μετέφερε πετρέλαιο για μια συγκεκριμένη περίοδο», είπε.

Το πλοίο δεν αποτελεί πλέον οικολογικό κίνδυνο για τον Κόλπο του Γκάμπες. Δεν υπάρχει διαρροή καυσίμου. Το Πολεμικό Ναυτικό θα επιβλέπει την επιχείρηση εξόρυξης συντριμμιών και η έρευνα θα συνεχιστεί για να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια της βύθισης», είπε ο Τυνήσιος αξιωματικός.

Επίσης ανέφερε ότι η γέφυρα του πλοίου είχε βανδαλιστεί και αρκετές συσκευές πλοήγησης είχαν καταστραφεί. Το GPS καταστράφηκε με χτυπήματα σφυριού και η φορτωτική του πλοίου εξαφανίστηκε.

πηγή: e-nautilia.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.