Τ. Θεοδωρικάκος: Διπλάσιοι οι εξωτερικοί χώροι για τα καταστήματα εστίασης

Την Τέταρτη αναμένεται να κατατεθεί η διάταξη του ΥΠΕΣ για τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης στους εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100.3, τονίζοντας ότι η εστίαση είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της οικονομίας.

«Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει τα μαγαζιά να ανοίξουν ,να κάνουν τζίρους και να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας», είπε χαρακτηριστικά.

Με αυτόν τον στόχο όσα καταστήματα έχουν άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου, θα μπορούν να την επεκτείνουν έως το διπλάσιο, όπως δήλωσε.

Παράλληλα, εξήγησε ότι όσα καταστήματα έχουν άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου, θα μπορούν να την επεκτείνουν έως το διπλάσιο, υπό την προϋπόθεση ότι θα διασφαλίζονται οι διαβάσεις των ατόμων με αναπηρίες και θα υπάρχει ελεύθερος χώρος πλάτους 1,80 μέτρου για να περνάνε οι πεζοί.

Όπου δεν υπάρχει ο χώρος αυτός, το υπουργείο θα πει στους δήμους να μειώσουν στο μισό τα δημοτικά τέλη, εξήγησε, τονίζοντας ότι σε όσους παρανομούν θα τους επιβάλλεται την πρώτη φορά πρόστιμο και αν ξανακάνουν την παρανομία θα τους αφαιρείται η αδεία.

Πάντως επανέλαβε ότι πρόκειται για έκτακτα μέτρα που δεν θα έχουν μόνιμο χαραχτήρα και σημείωσε ότι τις κατευθυντήριες γραμμές τις δίνουν οι λοιμωξιολόγοι.

Έκκληση για υπομονή

Μιλώντας νωρίτερα στο Mega, ο υπουργός έκανε έκκληση για υπομονή μία με δύο εβδομάδες ακόμα, ώστε να προχωρήσει η άρση των περιοριστικών μέτρων, καθώς όπως είπε από αυτήν υπομονή τους θα εξαρτηθούν «κρίσιμα στοιχεία για τη ζωή μας τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια».όπως χαρακτηριστικά είπε μιλώντας

«Τους δυο μήνες της καραντίνας δείξαμε τον καλύτερο εαυτό μας, δημιουργήθηκε ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης, ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ κράτους και πολιτών», υποστήριξε ο υπουργός και πρόσθεσε πως το κράτος οφείλει να υλοποιήσει ένα σχέδιο εξυπηρέτησης των πολιτών.

«Έκανε ψηφιακή επανάσταση», καθώς επετεύχθη σημαντική εξυπηρέτηση των πολιτών σε πολλούς τομείς.«Θα ήταν επώδυνο μια οπισθοχώρηση στους υγειονομικούς δείκτες να οδηγήσει σε άλλες αποφάσεις που θα επιδεινώσουν ξανά την κατάσταση στην οικονομία», τόνισε

«Εμάς μας ενδιαφέρει να ανοίξουν τα καταστήματα, να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να υπάρχει τζίρος», είπε χαρακτηριστικά.

Ενώ για την τοπική αυτοδιοίκηση, υποστήριξε πως «τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει πρώτη δόση έκτακτης οικονομικής στήριξης για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για να καλύψουν τις οικονομικές απώλειες».

Αναφέρθηκε επίσης στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, ωστόσο επιβεβαίωσε πως στις επόμενες εκλογές, όταν αυτές γίνουν, θα ψηφίσουν και οι Έλληνες του εξωτερικού.

Πηγή: liberal.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.