Υπέρ της φοίτησης των προσφυγόπουλων τάχθηκαν οι περισσότεροι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης

Το θέμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων και πιο συγκεκριμένα της λειτουργίας των δομών εκπαίδευσης των προσφύγων που απασχολεί πολύ τις τελευταίες μέρες την τοπική κοινωνία ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, τη Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018, με αφορμή την πρόταση για έκδοση ψηφίσματος στήριξης της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων. Ο Δήμαρχος στην εισήγησή του επισήμανε ότι είναι απαραίτητο τα παιδιά αυτά να πάνε στο σχολείο, αναφέρθηκε στις άσχημες συνθήκες που αναγκάζονται να ζουν τα μικρά αυτά παιδιά στο χώρο της ΒΙΑΛ, ενώ δε δίστασε να ταχθεί κατά όσων σχεδίασαν την συγκέντρωση των 1130 υπογραφών. Ακόμη, κατά της στάσης των μελών της “παγχιακής επιτροπής αγώνα” αναφέρθηκαν οι επικεφαλής της Χιακής Συμπολιτείας, Ερ. Φρεζούλη και της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μ. Σκούφαλος.
Μεγάλη ένταση προκάλεσε το θέμα της λειτουργίας των δομών για την εκπαίδευση των προσφύγων στην παράταξη του Πολύδωρου Λαμπρινούδη με τον τελευταίο να δηλώνει υπέρ της λειτουργίας των ΔΥΕΠ όμως αφού επέλθει ο διαχωρισμός των παιδιών των προσφύγων και των παιδιών των μεταναστών. Ο κ. Λαμπρινούδης ζήτησε τα παιδιά των προσφύγων να φοιτούν στα σχολεία και τα υπόλοιπα, τα παιδιά των μεταναστών, δηλαδή όχι. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ζήτησε μάλιστα να συμπεριληφθεί στο ψήφισμα αυτή η διευκρίνιση πράγμα το οποίο προκάλεσε την αντίδραση του κ. Καμπούρη.

Τέλος μεγάλη ένταση προκάλεσε η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Γ.Τσάκου, ο οποίος ζήτησε “τα παιδιά αυτά να πηγαίνουν σχολείο αλλά όχι στο σχολείο του εγγονού του. Να πάνε σε ξεχωριστά σχολειά μέχρι να σηκωθούνε να φύγουνε”.
Στην πλειονότητά τους οι εισηγήσεις τάχθηκαν υπέρ της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων με τη λογική ότι το κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην εκπαιδευτική διαδικασία, ανεξαρτήτως, χρώματος, εθνικότητας, καταγωγής, φύλου, θρησκεύματος.
Το ψήφισμα έλαβε τη θετική έγκριση από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους εκτός του κ. Λαμπρινούδη  και του Γ. Τσάκου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.