Υπογράφηκε η ανανέωση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Tην Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, στο Λόφο Πανεπιστημίου υπογράφηκε η ανανέωση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και  της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Η ανανέωση του μνημονίου, το οποίο είχε λήξει πριν τρία χρόνια  υπεγράφη ύστερα από πρωτοβουλία και πρόταση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κατά την διάρκεια της υπογραφής του συμφώνου συνεργασίας ανέφερε:

« Τα πανεπιστήμια τα οποία ξέρω πολύ καλά από την πορεία μου ως καθηγητής και Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αλλά και ως Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τις τοπικές κοινωνίες μέσω ερευνητικών προγραμμάτων  που εκτελούν σε θέματα ειδικοτήτων τους. Αυτό συμφέρει αφενός  την τοπική αυτοδιοίκηση και αφετέρου επωφελείται και η πανεπιστημιακή κοινότητα καθώς με τα έσοδα που έχει μπορεί να αναβαθμίσει τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θεωρούμε ότι αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για τα νησιά μας καθώς μπορεί να συνδράμει όχι μόνο σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο. Θα υπάρξει σχεδιασμός να επωφεληθούν όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου από αυτή την συνεργασία.»

Ο κ. Μουτζούρης επεσήμανε πως η πρώτη συνεργασία μπορεί να είναι με τα Τμήματα Γεωγραφίας και Περιβάλλοντος για τους χειμάρρους και τα ρέματα της Λέσβου. Επιπλέον τόνισε πως πολύ σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει στην ανάπτυξη του τουρισμού και το τμήμα της Χίου για την δημιουργία τουριστικού brand name για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.