Υπογράφτηκε η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου φωτισμού του Δήμου Χίου

Μέρα χαράς χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Χίου κος Σταμάτης Κάρμαντζης  την σημερινή ημέρα μιας και κλειδώνει με αυτή την σύμβαση ένα όραμα το οποίο οραματίστηκε αυτή η Δημοτική Αρχή.

«Με την αλλαγή περίπου 17500 λαμπτήρων από λάμπες πυρακτώσεως σε LED, ο φωτισμός πλέον της Χίου θα φαίνεται από το Διάστημα!», τόνισε ο κος Σταμάτης  Κάρμαντζης και συνέχισε:

«Δεν θα βάλει κανένα ευρώ ο Δήμος από το ταμείο του μιας  και θα στοιχίζει από εδώ και στο εξής περίπου 600.000 ευρώ ετησίως ενώ μόνο για ηλεκτρικό πλήρωνε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο στο παρελθόν. Έτσι θα υπάρξει εξοικονόμηση 400.000 ευρώ ετησίως οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για άλλα έργα ή θα δοθούν πίσω στους πολίτες με την μορφή μείωσης των ανταποδοτικών τελών.

Προσδοκούμε η Χίος να αλλάξει όψη, να είναι περισσότερο φωτεινή και περισσότερο ασφαλής.

Τα αλλάζουμε όλα στην Χίο! Μέχρι την ολοκλήρωση και της δεύτερης θητείας μας, θα δείτε μια Χίο αγνώριστη!

Ευχαριστώ πολύ όλους και ελπίζω οι ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο να εκφραστούν αλλιώς από τους πολίτες»

Την χαρά τους για την υπογραφή της σύμβασης εξέφρασαν κα οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Ξενάκης και Παναγιώτης Μανδάλας που παρευρίσκονταν στην υπογραφή της σύμβασης.

Ο εκπρόσωπος της Εταιρείας  Δρ. Μηχανικός  κος  Αλκιζάουι Τάρικ ανέφερε ότι με την αλλαγή των λαμπτήρων τα οφέλη για το περιβάλλον θα είναι πολλά αφού θα γίνει εξοικονόμηση μέχρι και 71% στο ηλεκτρικό ρεύμα.

«Η αναβάθμιση της Χίου δεν θα είναι μόνο ενεργειακή αλλά και αισθητική και αναβάθμιση σε θέματα ασφαλείας αφού φωτεινότεροι δρόμοι και κτίρια δείχνουν περισσότερο όμορφα και είναι ασφαλέστερα.

Παράλληλα με την αλλαγή των λαμπτήρων θα υλοποιηθεί η δημιουργία ενός συστήματος τηλεδιαχείρισης και τηλεμετρίας έτσι ώστε να οπτικοποιηθεί το όλο σύστημα ώστε να μπορεί η Εταιρεία να διαχειρίζεται άμεσα τον κάθε λαμπτήρα ξεχωριστά και όπου χρειαστεί να επεμβαίνει με την αλλαγή του ή οτιδήποτε άλλο χρειαστεί για την συντήρησή τους για τα επόμενα δώδεκα χρόνια. Είμαστε υποχρεωμένοι να αλλάζουμε τους προβληματικούς λαμπτήρες μέσα σε πέντε ημέρες.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα ανταποκριθούμε με αίσθημα ευθύνης στις προσδοκίες της Δημοτικής Αρχής, με την οποία είχαμε μια άριστη συνεργασία μέχρι τώρα και ελπίσουμε και στο μέλλον.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.