Υπογράφτηκε σήμερα η σύμβαση για την ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου Χίου

 

 

 

Υπογράφτηκε σήμερα η σύμβαση για την ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου από τον Δήμαρχο Χίου κο Σταμάτη Κάρμαντζη  και τον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρείας .

Η ανάπλαση έχει προϋπολογισμό 3. 700.000 ευρώ και χρόνο ολοκλήρωσης 18 μήνες.

Ιδιαίτερα χαρούμενος δήλωσε ο κος Δήμαρχος με την εξέλιξη αυτή η οποία θα αλλάξει προς το καλύτερο το κέντρο της πόλης μας.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: « όλο το κέντρο θα γίνει ένα εργοτάξιο, θα αλλάξουν τα πάντα. Είναι ένα έργο που ονειρευτήκαμε εδώ και πολλά χρόνια και τώρα έφθασε η ώρα να υλοποιηθεί. Βέβαια θέλω να είμαι δίκαιος. Την πρώτη αρχιτεκτονική μελέτη έκανε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Ευχαριστώ τις τεχνικές Υπηρεσίες, τους προϊσταμένους κο Λ. Παπαλάνη και κο Π. Τσαγρή καθώς  και τους εργαζόμενους σε αυτές, ευχαριστώ τον Αντιδήμαρχο κο Ι. Ξενάκη και  τους  ειδικούς συμβούλους που συνέβαλαν με τις γνώσεις και τις ιδέες τους σε αυτό το έργο, ιδιαιτέρως την κα Άννα Μπενέτου, ευχαριστώ όλους. Ο Δήμαρχος δεν θέλει  ευχαριστίες. Του αρκεί που γίνονται έργα καλά και χρήσιμα.

Θα δείτε ότι σε λίγο θα γίνει μία καταιγίδα έργων, ένας τυφώνας συμβάσεων που θα αλλάξουν την όψη του τόπου τόσο, ώστε ο επισκέπτης που θα τον επισκέπτεται θα παραμιλά με αυτά που θα βλέπει!»

Την χαρά του εξέφρασε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κος Γιάννης Ξενάκης αφού ευχαρίστησε τον κο Δήμαρχο ο οποίος, όπως είπε, είναι πάντα αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια λύνοντας οποιοδήποτε πρόβλημα εμφανιστεί.

«Επιθυμούμε τα έργα που κάνουμε να είναι τεχνικά άρτια. Το ίδιο θα γίνει και με την ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου ο οποίος μετά από ενάμιση χρόνο θα τον χαίρονται όλοι καθώς θα είναι πλήρως προσβάσιμος από όλους!

Στο πλαίσιο αυτό προετοιμάζουμε μελέτες που θα είναι άρτιες , ώριμες και επιλέξιμες και το μόνο που θα αναζητούν θα είναι χρηματοδότηση από τα προγράμματα τα οποία θα τρέξουν τα επόμενα χρόνια .

Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουν συμβασιοποιηθεί έργα 15 εκατομμυρίων ευρώ ενώ μέσα στο πρώτο εξάμηνο της επόμενης χρονιάς το ανάλογο ποσό θα είναι της τάξης των 25 εκατομμυρίων ευρώ.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Ξενάκης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.