Υπουργείο Υγείας: Τέλος τα μέτρα για τον Κορωνοϊό – Εξαιρούνται νοσοκομεία και γηροκομεία

Άρση αποφάσισε η επιτροπή. Δήλωση Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για την άρση των μέτρων έναντι Covid-19

Την πρόταση για άρση των μέτρων που ισχύουν για τον κορωνοϊό αποδέχτηκε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, έπειτα από τη συνεδρίασή της σήμερα Τρίτη.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αναφορικά με τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής, δήλωσε:

«Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων το Υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε την άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της Covid-19 με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η εισήγηση έγινε αποδεκτή από την Επιτροπή και αναμένεται η άρση των μέτρων.

Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για τον λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιιικής θεραπείας για όσους νοσούν».

Σημειώνεται πως προστατευτικά μέτρα για τη μετάδοση της Covid ισχύουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και στους εργασιακούς χώρους.

Μεταξύ των μέτρων που πρόκειται να καταργηθούν είναι :

– Η άρση της υποχρεωτικότητας σε ό,τι αφορά τη διενέργεια των εβδομαδιαίων αρνητικών διαγνωστικών τεστ κορωνοϊού για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους προκειμένου αυτοί να πηγαίνουν στην εργασία τους (ιδιωτικό και δημόσιο τομέα).

– Η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς (ταξί, λεωφορεία, αεροπλάνα, μετρό, πλοία κ.λ.π.)

– Η υποχρέωση των καταστημάτων, Κέντρα διασκέδασης κ.α. για την Τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του εβδομήντα τοις εκατό (70%) για την αντισηψία χεριών.

– Εξαερισμός των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο

Τα μέτρα που ισχύουν σήμερα για τον κορωνοϊό μπορείτε να διαβάσετε στην Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/ ΓΠ.οικ.5432/2023 (Β’ 389) τα οποία έχουν παραταθεί μέχρι και τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 06:00 με την ΚΥΑ ΔΙα/ΓΠ.οικ. 15102/2023 – ΦΕΚ 1429/Β/10-3-2023.

Πηγή: e-nomothesia.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.