Υπό τη βούληση του «κυρίαρχου» λαού. Γράφει ο Στέλιος Κανάκης.

 

Για να είμαστε δίκαιοι, ο «κυρίαρχος» λαός είναι που επέλεξε αυτήν την κατάσταση. Ζωή χωρίς δικαιώματα! Με διαλυμένο σύστημα υγείας, νοσοκομεία, με ελλιπέστατο και κακοπληρωμένο προσωπικό, μέσα μεταφοράς κονσερβοκούτια, σχολεία ακατάλληλα, με αίθουσες των τριάντα παιδιών και με τρίμηνους αναπληρωτές καθηγητές που ασκούν το λειτούργημά τους για ένα χαρτζιλίκι. Ο «κυρίαρχος» λαός ανεχόταν το ακροδεξιό εξάμβλωμα και την κυβέρνησή του, που ως υπουργός υγείας καυχιόταν πως δεν περιμένει την ΕΕ, ξέρει κι αυτός να κλείνει νοσοκομεία. Μετά έφερε τους «άλλους» που «έσκιζαν» μνημόνια και ξέσκιζαν λαϊκά δικαιώματα. Σήμερα τον έχουν πάλι υπουργό για να συνεχίσει το έργο του και έργο των προηγούμενων, όταν θα έπρεπε να μην τολμά να κυκλοφορήσει. Και πολλούς παπάδες. Μεγαλοπαπάδες φασίστες, ανισόρροπους, σκοταδιστές, μισόζωους και μισάνθρωπους ως τους πρέπει, αρπαγμένους με νύχια και δόντια από το «θαύμα» και τον ανορθολογισμό, που εξαπατούν ασύστολα για να δικαιολογήσουν την ανοίκεια και βλαβερή ύπαρξή τους. Μαζικούς δολοφόνους που σπέρνουν τον όλεθρο με εικονοφιλήματα, σταυροφιλήματα, χειροφιλήματα, τις προκλητικές συναθροίσεις τους και το κουταλάκι της εξωφρενικής και προσβλητικής για την ανθρώπινη νοημοσύνη και την επιστήμη που σιωπά, μετάληψης.

Τώρα ο «κυρίαρχος» λαός κλεισμένος στην τρύπα του, μετρά έντρομος κρούσματα, νεκρούς και την αρπαγή από την κυβέρνηση των αφεντικών του – που ο ίδιος εξέλεξε, των ελάχιστων που του απέμειναν. Και ό,τι του αρπάζουν από δικαιώματα, από υγεία, παιδεία, πολιτισμό, περιβάλλον να ρίχνονται ως εκατοντάδες εκατομμύρια στις τσέπες εφοπλιστών, βιομηχάνων, καναλαρχών.

Δειλός, μοιραίος κι άβουλος περιμένει τη σειρά του να οδηγηθεί στον Καιάδα που ο ίδιος έσκαψε.

Στέλιος Κανάκης.

Συγγραφέας-Καθηγητής Μ.Ε.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.