Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – Απαγόρευση εισόδου σε δάση

Σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος πυρκαγιών θα είναι πολύ υψηλός (κατηγορία 4) για σήμερα σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται τα μέλη των αγροτικών, κτηνοτροφικών και μελισσοκομικών συλλόγων καθώς και οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως:  ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες  (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης) καθώς και χρήση υπαίθριων ψησταριών.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς, παρακαλούνται οι πολίτες να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Απαγόρευση εισόδου σε δάση

Και ενώ ο νομός Χίου βρίσκεται σε κατάσταση υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Στη συνεδρίαση λήφθηκαν αποφάσεις και προληπτικά μέτρα προκειμένου να εξαλειφθεί ο κίνδυνος για την έναρξη των πυρκαγιών.
– Απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές.
– Εξέταση της ετοιμότητας και κινητοποίησης φορέων / υπηρεσιών σε περιπτώσεις περιστατικών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών.

Πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Mi-8 στη Χίο

Για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και την ενίσχυση των δυνάμεων του νησιού χθες, Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 προσγειώθηκε στη Χίο το πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Mi-8 το οποίο είναι μεγαλύτερης ισχύος από τα πυροσβεστικά ελικόπτερα που έρχονταν στο νησί τα προηγούμενα χρόνια. Το ελικόπτερο θα παραμείνει στη Χίο μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.