Φερετζές του ποδοστράγαλου δεν μπορεί να μπει στην Αγία Σοφιά!

Όσα χιλιόμετρα χαλιά και να στρώσεις στα μάρμαρα του δαπέδου της Εκκλησίας της Αγίας Σοφιάς δεν είναι δυνατόν να γίνουν ο Φερετζές και να καλύψουν την θρυλική μορφή, αίγλη και ιστορική αναδρομή από κτίσεως του υπέρλαμπρου ναού και διάκοσμου της Χριστιανοσύνης και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.
Δεν είναι δυνατόν να αλλάξει ούτε η ονομασία της Αγίας Σοφιάς ούτε οι τοιχογραφίες και οι αγιογραφίες ούτε η αρχιτεκτονική μορφή της εκκλησίας… γιατί όπως και να την ονομάσουμε…είναι και κτίστηκε ως Χριστιανική Ορθόδοξη εκκλησία!


Ο θρύλος της Αγίας Σοφιάς λέει για 400 σήμαντρα και 62 καμπάνες!
Ίσως έρθει κάποτε η ώρα να κτυπήσουν τόσο δυνατά μέχρι τα πέρατα της οικουμένης!
Την ανέγερση της Αγίας Σοφιάς της του Θεού Σοφίας την ξεκίνησε ο Μεγάλος Κωνσταντίνος και την αποπεράτωσε ο γιός του Κωνστάντιος με αρχιτέκτονες τόν Ελληνικής καταγωγής Μιμάρ Σινάν τον Ανθέμιο τον Τραλλιανό και τον Ισίδωρο τον Μιλήσιο έχει την Βυζαντινή Αρχιτεκτονική το υλικό που χρησιμοποιείθηκε ήταν το τούβλο και έχει ύψος 56 μέτρα!
Όσες κελεμπίες και κουρτίνες και υφάσματα για φερετζέδες και να βάλετε η θεία μορφή του Χριστιανικού ναού δεν είναι δυνατόν να αλλάξει την ιστορία και την Χριστιανική Ορθόδοξη εκκλησία που από την θεμελίωση της κατασκευάστηκε!
Απλώς καθημερινά οι μουσουλμάνοι θα προσκυνούν και θα προσεύχονται στην Χριστιανοσύνη και την Παναγιά και τον Χριστό και στην τού Θεού Σοφία !

Σουλτάνε κατάλαβες στην παγίδα που έπεσες και έριξες και όλους τους μουσουλμάνους του κόσμου;


Για σκεφτείτε όλοι σας που χθές κάνατε πανηγύρια μέσα και έξω από την Αγία Σοφιά ποιόν Θεό προσκυνούσατε… πάντως όχι τον Αλλάχ γιατί η έδρα του είναι στην Μέκκα!
Η Αγία Σοφιά δεν πρόκειται ποτέ να γίνει η Μέκκα της Κωνσταντινούπολης!
Η Αγία Σοφιά κτίστηκε και θα παραμείνει Χριστιανική Ορθόδοξη εκκλησία εις τους αιώνας των αιώνων!
Η τρέλα βέβαια που κυκλοφορεί και επικρατεί στους φανατικούς οπαδούς της μουσουλμανικής αδελφότητας έφθασε πλέον στά όρια της σχιζοφρένειας !
Εύχομαι καλά Μυαλά που δεν το βλέπω να γίνεται γιατί υπάρχει μεγάλη ποικιλία τρέλας!
Καλό Σαββατοκύριακο φίλοι μου Χριστιανοί Ορθόδοξοι με θάρρος και Αισιοδοξία!

Χίος 25 Ιουλίου 220
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.