Φιλικός αγώνας των Παλαιμάχων του Άρη Θεσσαλονίκης με τους Παλαίμαχους Χίου-Βροντάδου στη μνήμη του Άλκη Καμπανού

Έπαιξαν στη μνήμη του Άλκη Καμπανού, του 19χρονου αδικοχαμένου φίλαθλου του Άρη, οι Παλαίμαχοι του Άρη Θεσσαλονίκης με τους Παλαίμαχους Χίου-Βροντάδου στο Φαφαλίειο Στάδιο το Σάββατο 27 Μαΐου.

Με μεγάλη συγκίνηση οι δύο ομάδες αντάλλαξαν αναμνηστικές πλακέτες, ενώ οι παλαίμαχοι του Άρη τιμήθηκαν από το Δήμο Χίου.
«Ήρθαμε για ένα ιερό σκοπό, για να παίξουμε στη μνήμη του Άλκη», σημείωσε ο πρόεδρος των παλαιμάχων του Άρη, Γιάννης Βένος. «Δυστυχώς βλέπουμε να υπάρχουν ακόμα φαινόμενα οπαδικής βίας σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός μας είναι, των βετεράνων όλων των ομάδων, να θυμίσουμε και να υπενθυμίζουμε ότι το ποδόσφαιρο ενώνει και η οπαδική βία πρέπει να μένει έξω από τον αθλητισμό, το ποδόσφαιρο», ενώ συγκινημένος  σημείωσε ότι «ερχόμαστε στη θέση των γονιών του Άλκη, που θα μπορούσε να ήταν ο κάθε γονιός».

«Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι που φιλοξενούμε τους παλαίμαχους του Άρη. Το ποδόσφαιρο ενώνει, είμαστε κατά της βίας και ιδιαίτερα της οπαδικής», σημείωσε ο εκπρόσωπος των παλαιμάχων Χίου- Βροντάδου Χρήστος Καρτάλης.

Ο Δήμαρχος Χίου κος Στ. Κάρμαντζης επισήμανε ότι ο αγώνας είναι συμβολικός

και ότι πρέπει  « να βγάλουμε το θηρίο μέσα από τον άνθρωπο,με κάθε τρόπο και μέσο. Πρέπει να μείνουν τα καλά, γιατί τα αποτελέσματα της βίας είναι τραγικά».

Με την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ στο 19ο λεπτό, όσα και τα χρόνια του Άλκη όταν δολοφονήθηκε, ο διαιτητής του αγώνα διέκοψε για λίγο το παιχνίδι.
Τελικά η ομάδα των παλαιμάχων του Άρη νίκησε με 2-0.

Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν στο Αθλητικό Σωματείο ΑΜΕΑ Χίου «Ίωνες».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.