Φιλοξενία Αποστολής της Κύπρου στην Χίο

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη, του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Νίκου Νύκτα και του τμήματος τουρισμού της ΠΕ Χίου φιλοξενήθηκαν στη Χίο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε ταξίδι γνωριμίας που διοργάνωσε το PlutonTravel του κ. Αντώνη Αντωνίου group 18 ατόμων από την Κύπρο αποτελούμενο από δημοσιογράφους, bloggers και experts των social media.

Οι Κύπριοι επισκέπτες γνώρισαν τις ομορφιές της Χίου, τα Μεσαιωνικά χωριά, τα ιστορικά μοναστήρια  τις πανέμορφες ακρογιαλιές και ταυτόχρονα έζησαν την ζεστή Χιώτικη φιλοξενία.

Κατά την άφιξη στη Χίο πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας με τα τοπικά ΜΜΕ και  τον Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού, μεταφορών και επικοινωνιών κ. Νίκο Νύκτα ο οποίος δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε στη Χίο τους φίλους μας από την Κύπρο. Σε αυτές τις τρεις ημέρες που θα τους έχουμε κοντά μας θέλουμε να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας, να γευτούν τη φιλοξενία μας, να διασκεδάσουν και να φύγουν γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις από το νησί μας μεταφέροντας στον τόπο τους την αυθεντικότητα, την μοναδικότητα και την φυσική ομορφιά του νησιού μας.

Είναι γνωστό ότι τη Χίο και την Κύπρο τις συνδέουν δεσμοί ιστορικοί και πολιτισμικοί. Να αναφερθώ στις ντοπιολαλιές των χωριών της Νότιας Χίου, που θα σας θυμίσουν τα Κυπριακά; Στο περίφημο έργο του εθνικού ποιητή της Κύπρου, Βασίλη Μιχαηλίδη «Η Χιώτισσα»; Στους Χιώτες που βρήκαν καταφύγιο στην Κύπρο στα χρόνια της Γερμανικής κατοχής; Είναι σίγουρο ότι πολλά μας ενώνουν με την Κύπρο και πιστεύουμε ότι οι επισκέπτες μας θα έχουν την ευκαιρία να τα ανακαλύψουν και να απολαύσουν τη Χιώτικη φιλοξενία.

Θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους όσοι προσφέρουν απλόχερα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους για μια όσο το δυνατόν καλύτερη φιλοξενία, ώστε να εγκαινιάσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτή τη νέα συνεργασία.

Εύχομαι αυτή να είναι η αρχή μιας όμορφης και μακράς συνεργασίας με το φίλο μας κ. Αντώνη Αντωνίου και το ταξιδιωτικό γραφείο PlutonTravel, που επιμελήθηκε την οργάνωση αυτού του πρώτου ταξιδιού.»

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Νίκος Νύκτας και οι συνεργάτες του αισθάνονται το χρέος να ευχαριστήσουν για την φιλοξενία και την ευγενική χορηγία τους :

 

CHIOS CHANDRIS  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

MEDITERRA CHIOS S.A.    ΔΩΡΑ

ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ    ΟΖ ΒΑΥ

Γ&Ν.ΠΑΣΣΑΣ ΟΕ  ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ < Ο ΠΑΣΣΑΣ>

ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ –MICHALAKISTRAVEL

ΞΥΔΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ  PERIVOLI -CITROUS MUSEUM CAFÉ

ΜΟΓΙΑΣΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΦΕ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ<ΜΑΟΝΑ>

MEDIEVAL CASTLE SUITES

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

ΠΑΙΔΟΥΣΗ ΕΛΕΝΗ

ΦΙΣΤΕΣ ΙΑΚΩΒΟΣ

CAFÉ BARSTOA

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ PIZZASQUARE

ΚΥΛΗΣ ΝΙΚΟΣ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΠΟΥ

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΣ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΚΕΛΟΣ ΠΙΤΥΟΣ

ΝΤΟΜΑΤΑ ΓΩΓΩ  ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ <PORTAMAGGIORE><ΛΙΛΑΔΙ> ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΣΤΡΟΥ

CHIOSBEER- ΜΠΥΡΕΣ ΧΙΟΥ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ  ΙΑΚΩΒΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΣ

ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΑΚΗ   ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΑΣΤΟΡΗΣ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΤΗΜΑ ΚΕΦΑΛΑ ΒΟΛΙΣΣΟΣ  ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΚΕΦΑΛΑ

 

ΤΣΙΡΟΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ <BOURTZI> CAFÉ-BAR-RESTAURANT

             

ΣΥΛΛΟΓΟΙ :

 ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΥΚΟΥΣΗ:Τον Μορφωτικό Σύλλογοκαι το προεδρείο Αγίου Γεωργίου Συκούση , τους χορευτές :Αντώνη Φούρα, Στέλιο Βαφέα, Σταματία Μυλωνά, Στέλλα Μάντικα και Νατάσα Λαγούδη.Τους μουσικούς : Σαράντος Κωστίδης, Αντώνης Φλούρας,Παντελής Σούκας ,Στέλιος Βαφέας , Δημήτρης Κοντός, Παντελής Κωνσταντάς και τον Άγγελο Μαθιουδάκη.

ΠΥΡΓΙΟΥ : Η Κοινότητα Πυργίου σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο Πυργίου ” Γ.Θεοτοκάς” παρουσίασε τον πυργούσικο χορό ,τον διπλό και τις παραδοσιακές φορεσιές του χωριού στην κεντρική πλατεία Πυργίου (Λιβάδι).Χόρεψαν οι: Δημήτρης Καψής, Βαλάντω Γιάνογλου και Γιώργος Σιδωράκης.Τραγούδησε η κυρία Μαρία Κούγιαβλου Μπατά.

 ΜΕΣΤΩΝ:Η Κοινότητα  σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεστών , τον πρόεδρο , τον επιχειρηματία Γεώργιο Αλμυρούδη , την κ. Λαμπρινή Μόγια, τους Παλαιούδη Δημήτριο, Αυγουστή Καζαγλιά, Δήμητρα -Γαβριέλα Πιπίδη.

ΟΛΥΜΠΩΝ:Η Κοινότητα  σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό ΣύλλογοΟλύμπων, την υπέροχη κυρία Ευγενία Γαϊλα , τον Γιάννη Κορακάκη ,τον Κώστα Καρίτη και τον Αρίσταρχο Σαρρή.

ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΡΔΑΜΥΛΛΩΝ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.