Φωτογραφικά παραλειπόμενα από την επίσκεψη του κου Πρωθυπουργού στην Σάμο για την παράδοση – παραλαβή της νέας ελεγχόμενης δομής αιτούντων άσυλο(βίντεο οι ομιλίες)

Την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021 έγινε η παράδοση στον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου του χώρου που καταλάμβανε το παλαιό Κέντρο  Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Βαθύ, παρουσία του Πρωθυπουργού κου Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κου Νότη Μηταράκη και πολλών επισήμων .

Ο κος Μηταράκης στην ομιλία του τόνισε ότι η Κυβέρνηση έκανε πράξη ό,τι της ζητήθηκε από τις τοπικές κοινωνίες: φύλαξη των συνόρων, αποσυμφόρηση των δομών και δημιουργία νέων, έξω από τον αστικό ιστό των πόλεων, με ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο αλλά και  με καθορισμένο ωράριο πέραν του οποίου κανείς δεν θα μπαίνει ούτε θα βγαίνει από αυτές .

Ο κος Μητσοτάκης είπε ότι  η Κυβέρνηση κράτησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις στο Μεταναστευτικό, συνεχάρη το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την επιτυχή φύλαξη των θαλασσίων συνόρων και τόνισε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια ώστε το Μεταναστευτικό να αντιμετωπισθεί συνολικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση πείθοντας και τις λίγες χώρες που ακόμη δεν αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα αυτή.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την παλαιά δομή ΚΥΤ, από την νέα ελεγχόμενη δομή και από την εκδήλωση παράδοσης- παραλαβής στο Δήμο Ανατολικής Σάμου.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.