Χάνεται το έργο της μαρίνας των Λιμνιών;

 

 

ΝΤΡΟΠΗ

           Το ότι οι κάτοικοι της ΒΔ Χίου έχουν αφεθεί, εδώ και δεκαετίες στο έλεος του Θεού το έχουμε εμπεδώσει. Το ότι κανένα από τα προβλήματά μας δεν επιλύεται το έχουμε συνειδητοποιήσει. Το ότι οι υποσχέσεις των αρμόδιων αρχών μένουν ανεφάρμοστες το έχουμε διαπιστώσει. Το ότι Πολιτεία και Αυτοδιοίκηση θεωρούν την περιοχή μας περιττό βάρος το νιώθουμε καθημερινά.

Αλλά το ότι κάποιοι θα έφταναν στο σημείο να χάσουν μέσα από τα χέρια τους ένα «έτοιμο πιάτο» για την ανάπτυξη της περιοχής μας,  είναι για μας πραγματικά αδιανόητο.

Μακάρι να διαψευστούμε, αλλά όλες οι πληροφορίες που έχουμε συγκλίνουν στο γεγονός ότι το  έργο «Προστασία Λιμενολεκάνης του Λιμένα Βολισσού Χίου»,  προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ το οποίο ήταν έτοιμο για δημοπράτηση, πρόκειται να απενταχθεί γιατί δεν έγιναν μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν.

Μέχρι προχθές όλοι μας διαβεβαίωναν ότι αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την περιοχή μας πρόκειται να δημοπρατηθεί το συντομότερο.

Πιστεύαμε κι’ εμείς ότι αυτό το έργο πνοής θα δώσει μια αναπτυξιακή ανάσα στον τόπο μας και περιμέναμε να μπει στην αφετηρία, μέχρι την ώρα που ξέσπασε «ως κεραυνός εν αιθρία» η δυσάρεστη αυτή είδηση.

Μας είναι αδύνατον να καταλάβουμε τι έφταιξε πραγματικά. Πρωτοφανής ανικανότητα; Εγκληματική αμέλεια; Συνειδητή αδιαφορία; Αντιπαραθέσεις πολιτικών παραγόντων; Εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων;

Όποια κι’ αν είναι η αιτία,  η εξέλιξη αυτή μας προκαλεί, αγανάκτηση, οργή και θυμό, ιδιαίτερα όταν τη συνδέσουμε με άλλα γεγονότα της επικαιρότητας.

Μέσα σε 3 μέρες η κυβέρνηση προχωρά σε δημοπρασία για το Θόλος. Μέσα σε 2 χρόνια δεν μπορεί να δημοπρατήσει μια Μαρίνα που την βρήκε έτοιμη προς δημοπράτηση;

Επειδή φοβόμαστε ότι οι εμπλεκόμενοι δεν θα μπορούν να μας δώσουν πειστικές εξηγήσεις αυτό που οφείλουν στο λαό της περιοχής μας είναι ένα μεγάλο συγγνώμη.

Αν έστω κι’ αυτή την ύστατη στιγμή δεν καταφέρουν να αποτρέψουν  αυτό το σκληρό χαστούκι για την περιοχή μας, τότε η λέξη ντροπή είναι ανεπαρκής για να εκφράσει αυτό που έγινε.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ

Πρόεδρος Συμβουλίου

 Κοινότητας Βολισσού

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.