Χίος: Βυθίστηκε σκάφος με 27 μετανάστες – Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

 

Τρεις νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από ναυάγιο λέμβου στην Χίο. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των υπόλοιπων αλλοδαπών μεταναστών που βρίσκονται σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχής ανατολικά της Χίου, μετά από βύθιση της λέμβου στην οποία επέβαιναν.

Ήδη μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χίου οι σοροί των 3 ναυαγών. Πρόκειται για 2 παιδιά και 1 γυναίκα. Δεν έχει γίνει ακόμα αναγνώριση από τους διασωθέντες, εικάζεται ότι είναι η μητέρα και τα δυο παιδιά της.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, συνολικά έχουν διασωθεί 21 μετανάστες από τους 27 που επέβαιναν στη λέμβο (13 άνδρες, 7 γυναίκες και ένα παιδί).

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, 1 Super Puma, 1 ελικόπτερο του ελληνικού στρατού, 1 πλοίο της ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ και 6 παραπλέοντα σκάφη. Στην περιοχή ανατολικά νοτιοανατολικά της Χίου πνέουν άνεμοι 5 – 6 μποφόρ.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΤ

 

Πηγή:  Marine Traffic

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.