ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΠΟΥΓΔΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

 

«Αγ. Νικόλα παρακαλώ σε

στα πέλαγα όλα λουλούδια στρώσε….»

 

Σήμερα, την μεγάλη γιορτή του Αγίου Νικολάου, θα δανειστώ τους στίχους του Νίκου Γκάτσου για να χαιρετίσω τη ναυτομάνα Χίο, τη ναυτοκράτειρα Αιγνούσα και τα ηρωϊκά Ψαρά με τις σπουδαίες νίκες στον Αγώνα.  Χαιρετίζω σύσσωμη τη μεγάλη και σπουδαία ναυτική οικογένεια των νησιών άρρηκτα και διαχρονικά συνδεδεμένους με το υγρό στοιχείο.

Όλες και όλους που έχουν στην καμπίνα και στο σπίτι τους μια θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου και ένα τάμα αφιερωμένο στον Προστάτη των ναυτικών μας, για να τους δίνει δύναμη για να δαμάζει τα στοιχεία της φύσης και να γαληνεύει τις θάλασσες σε καιρό πολέμου και ειρήνης.

Ας γιορτάσουμε σήμερα με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη αλλά και να τιμήσουμε την λαμπρότητα που αρμόζει στον Άη – Νικόλα μας, έστω και με τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν.

Εύχομαι ολόψυχα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στις εορτάζουσες και εορτάζοντες, ήρεμες θάλασσες και ούριους ανέμους σε όσους πλέουν στα πελάγη του κόσμου και καλή επάνοδο στα σπίτια τους.

Ας επαινέσουμε παράλληλα με τα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και τους υπηρετούντες στο Πολεμικό μας Ναυτικό, το Λιμενικό και τη Διοίκησή τους για την ασφάλεια που μας προσφέρουν, εδώ, στα ακριτικά μας νησιά.

 

Ο Άγιος Νικόλαος είθε να είναι

πάντα στο πλευρό και το τιμόνι τους.

 

Παντελής Γ. Μπουγδάνος

Περιφερειακός Σύμβουλος Χίου, τ. Αντιπεριφερειάρχης Χίου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.