Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου για το Κολυμβητήριο(Βίντεο-φωτο)

 

Λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου που έγινε με φυσική παρουσία και όχι διαδικτυακά, μετά σχεδόν δύο χρόνια.

Το θέμα που απασχόλησε το Συμβούλιο αφορούσε την εξέλιξη των έργων στο Ιωνικό Κολυμβητήριο, με τις αντιπολιτεύσεις να εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για την αποχή από την συνεδρίαση του Δημάρχου και των συμβούλων της Δημοτικής Αρχής καθώς και για τους χρόνους που ακολουθεί η εξέλιξη του έργου.

Διευκρινήσεις έδωσε ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών, κος Λευτέρης Παπαλάνης λέγοντας ότι το έργο που γίνεται στο κολυμβητήριο είναι  πρωτόγνωρο ακόμη και για την Υπηρεσία και  απαιτεί μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία. Μάλιστα τα συνεργεία που εργάζονται αυτή την στιγμή στην Χίο ήταν στην Καλιφόρνια πριν να έρθουν εδώ. Οι χρόνοι που ακολουθούνται είναι οι καλύτεροι δυνατοί δεδομένων των καταστάσεων αφού το έργο επιβλέπεται από την Διαχειριστική Αρχή και υπήρχαν κάποιες ημερομηνίες που έπρεπε να ακολουθηθούν.

Υπήρξε προσπάθεια να γίνονται ταυτόχρονα εργασίες και να λειτουργεί η πισίνα, όμως αυτό δεν ήταν πρακτικά δυνατόν και εναλλακτικά θα γίνει προσπάθεια να λειτουργήσει η εξωτερική πισίνα του Καταδυτηρίου.

Στο ιστορικό του έργου αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κος Γιάννης Ξενάκης και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, κος Γιάννης Μανάρας.

Η κατάσταση βγήκε εκτός ορίων όταν καθώς μιλούσε ο κος Ξενάκης, αντέδρασαν έντονα στα λεγόμενά του ο κος Καμπούρης και ο κος Κλιαμενάκης αναγκάζοντας τον Πρόεδρο του Δ.Σ., κο Παύλο Καλογεράκη να διακόψει την συνεδρίαση για δέκα λεπτά.

Τελικά αφού ηρέμησαν τα πνεύματα, πήρε τον λόγο ξανά ο κος Ξενάκης όπου μετά από λίγο αποχώρησε οριστικά αφού ήταν στόχος αρνητικών σχολίων αλλά και διακοπών του λόγου του.

 

Παρέμβαση έκανε ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Χίου, κος Δημήτρης Σκαπινάκης ο οποίος εξέθεσε τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί το κλείσιμο του κολυμβητηρίου στον ΝΟΧ αφού η ομάδα αναγκάστηκε να δηλώσει έδρα εκτός Χίου και  να προπονείται σε “δανεικά” κολυμβητήρια στην Αττική με αρνητικές συνέπειες για την πορεία της ομάδας αλλά και τα οικονομικά της.

Ζήτησε την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του ΝΟΧ αλλά και των άλλων ομάδων λόγω των νέων δεδομένων.

 

Παρέμβαση έκανε και ο Έφορος Υδατοσφαίρισης της ΠΕΚΕΒ, κος Θεόδωρος Γλύκας συμφωνώντας απολύτως με τις αξιώσεις του ΝΟΧ και ζητώντας την όσο το δυνατόν γρηγορότερη ολοκλήρωση των έργων στο Κολυμβητήριο ώστε να αρχίσουν ξανά οι προπονήσεις εκεί γιατί, όπως είπε: “δεν είναι δυνατόν οι αθλητές να προπονούνται στην θάλασσα με θερμοκρασία 17 βαθμούς Κελσίου”.

 

Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να αναλάβει τα επιπλέον έξοδα των ομάδων που οφείλονται στην μη λειτουργία του Κολυμβητηρίου.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.