Χαρδαλιάς: 56 ανοιχτές πυρκαγιές- Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια

Για 56 ανοιχτές πυρκαγιές έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης για τις πυρκαγιές το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο ίδιος τόνισε ότι τα μέτωπα πλέον βρίσκονται και στις δύο πλευρές της εθνικής οδού, κυρίως στις Αφίδνες, την Ιπποκράτειο Πολιτεία και στο ύψος του Αγίου Στεφάνου προς τη Λίμνη του Μαραθώνα προκαλώντας ζημιές σε επιχειρήσεις και οικίες

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια», είπε, σημειώνοντας ότι «στείλαμε 13 μηνύματα εκκένωσης οικισμών αλλά και οδηγίες για την ασφάλεια των κατοικιών».

«Η πυρκαγιά έχει περάσει και προς τη λίμνη Μαραθώνα με μεγάλο θερμικό φορτίο», είπε, ενώ λίγο μετά εστάλη και σχετικό μήνυμα εκκένωσης.

Υπενθύμισε την Αττική θα έχουμε σταδιακή ενίσχυση των δυτικών ανέμων με ριπές που αναμένεται να φτάσουν τις επόμενες ώρες τα έξι μποφόρ.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε επίσης για νέο μέτωπο στην Αρχαίο Ολυμπία, τονίζοντας ότι «32 οικισμοί έχουν εκκενωθεί μέσω του 112». Στην περιοχή επιχειρούν 310 πυροσβέστες.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια παραμένει με μεγάλο μέτωπο και εκεί επιχειρούν 240 πυροσβέστες.

«Η πυρκαγιά έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις και κινείται προς διάφορες κατευθύνσεις στο απότομο ανάγλυφο του ορεινού όγκου της Βόρειας Εύβοιας», είπε.

Την ίδια ώρα ενισχύονται τα εναέρια μέσα, ενώ ήδη επιχειρεί το ρωσικό Beriev στο Μαντούδι.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.