Χελιδονίσματα 2019 στην Χίο!

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, η Βιβλιοθήκη Κοραή και το Εργαστήρι Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Βίωσε & Επιβίωσε» συνδιοργανώνουν το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, την πιο χαρούμενη γιορτή της άνοιξης, τα «Χελιδονίσματα»!!!

Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας πήλινες χελιδονοφωλιές.

Στη διάρκεια της δράσης τα παιδιά:

  • θα γνωρίσουν τα 5 διαφορετικά χελιδόνια της Ελλάδος!
  • θα ανακαλύψουν τις δυσκολίες του μακρινού τους ταξιδιού με την βοήθεια ενός μικρού θεατρικού!
  • θα ενημερωθούν για το πώς να κατασκευάσουν τις φωλιές των χελιδονιών!
  • θα ψάξουν για να βρουν τον κρυμμένο θησαυρό, τα απαραίτητα δηλαδή δομικά φυσικά υλικά!
  • θα φτιάξουν φωλιές για τα Σπιτοχελίδονα!
  • και τέλος θα τις πάρουν μαζί τους για να τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, προσφέροντας στα χελιδόνια, αλλά και σε άλλα πουλιά, έτοιμες (φιλόξενες) κατοικίες!

Τα «Χελιδονίσματα» απευθύνονται σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας.

Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής καθώς στην δράση μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι 70 παιδιά.

Μπορείτε να δηλώσετε την συμμετοχή των παιδιών σας στο τηλέφωνο της Βιβλιοθήκης Κοραή: 22710 44246, σήμερα και αύριο από τις 08.00 έως τις 15.00.

Σας περιμένουμε  με χαρά το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 από τις 11.30 έως τις 13.30 στον κήπο της Βιβλιοθήκης Κοραή, για να υποδεχθούμε την άνοιξη και τα χελιδόνια!!!

Βρείτε μας και ρωτήστε μας: Μαριάννα Καρίβαλη (mkarivali@hotmail.com, 6973787246), Σοφία Τάζογλου (perivallontiki@hotmail.gr, 6932242277)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.