ΧΙΟΣ: Τους έκοψαν το ρεύμα χωρίς να υπάρχει οφειλή στη ΔΕΗ

 

 

 

Μια παράξενη περίπτωση διακοπής ρεύματος πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο κέντρο της Χίου

Χωρίς καμία ενημέρωση, ενοικιαστής και ιδιοκτήτης ακινήτου βρέθηκαν προ εκπλήξεων, όταν σε κατοικημένη οικία και χωρίς καμία προειδοποίηση διακόπηκε το ρεύμα από συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η διακοπή έγινε λόγο μι επανέλεγχου της εγκατάστασης, για λόγους ασφαλείας.Όπως μας ανέφερε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου προκλήθηκαν και υλικές ζημιές, όπως αλλοίωση τροφίμων από την μεγάλη καθυστέρηση της επαναηλεκτροδότησης του ακινήτου.

Επίσημη ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, την οποία ουδέ ποτέ έλαβαν οι παραπάνω, ιδιοκτήτης και ενοικιαστής, κάνει γνωστό προς κάθε κατεύθυνση και σε όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας ότι ο διαχειριστής του δικτύου είναι υποχρεωμένος από τη νομοθεσία να διακόψει την παροχή ρεύματος εάν ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν έχει προβεί εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών  στον επανέλεγχο των εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεών τους και στην έκδοση νέας Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ).

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:  -«O ΔΕΔΔΗΕ από την πλευρά του, υποχρεούται εκ του νόμου (Ν.4483/1965 – ΦΕΚ 118Α/1965, Υ.Α. Φ.75/1816/88/27.02.2004- ΦΕΚ 140Β/2004, Υ.Α. 41392/3281/20.07.1976 ΦΕΚ 965Β/1976) να προβεί στη διακοπή της σύνδεσης των παροχών στις οποίες δεν έχει γίνει επανέλεγχος της εγκατάστασης, για λόγους ασφαλείας. Η Εταιρία ενημερώνει με επιστολή τους ιδιοκτήτες των ακινήτων (στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ενημερώθηκε κανείς) των οποίων η περίοδος ισχύος της ΥΔΕ έχει παρέλθει, αφήνοντας μεγάλο χρονικό περιθώριο (έως και έξι μήνες) για την προσκόμιση του εν λόγω πιστοποιητικού, υπογραμμίζοντας πως αν δεν κατατεθεί μέχρι συγκεκριμένη ημερομηνία, είναι υποχρεωμένος βάσει νόμου να προχωρήσει στη διακοπή της ηλεκτροδότησης χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση».

Προς διευκόλυνση των καταναλωτών, ο ΔΕΔΔΗΕ σημειώνει στην ανακοίνωση του ότι  «λειτουργεί διαδικτυακή εφαρμογή στην ηλεκτρονική διεύθυνση deddie η οποία επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ή τους χρήστες των ακινήτων να πληροφορούνται για την ημερομηνία λήξης της ΥΔΕ που είναι κατατεθειμένη στα αρχεία της Εταιρίας, δηλαδή να ενημερώνονται κατά πόσον η ΥΔΕ είναι σε ισχύ ή έχει λήξει ή πρόκειται να λήξει σύντομα».

Οι καταναλωτές μπορούν μέσω της  διαδικτυακής εφαρμογής του ΔΕΔΔΗΕ στην ηλεκτρονική διεύθυνση  deddie να διαπιστώσουν την υποχρέωση τους για την Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ).

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.