ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ| Για την Α.Ο.Ζ καλά πάμε;

Γράφει η Τασσώ Γαΐλα

Έτσι ξαφνικά(;) γέμιζε η Μεσόγειος οικόπεδα που τα τρυπάνε με …τρυπάνια για να μετρούν τον πλούτο που κρύβεται από κάτω. Καράβια Άγγλων … Γάλλων.. Πορτογάλων… και των λοιπών προστάτιδων δυνάμεων δουλεύουν σκληρά για το καλό της Κύπρου. Μόλις αρχίσει να ρέει το φυσικό αέριο δεν θα ξέρου οι Κύπριοι τι να κάνουν τον παρά.. Από τα πατζάκια τους θα τρέχουν τα ριάλια….

Αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια… Μέσα σ’αυτά τα χρόνια επετεύχθει η χρεοκοπεία των Τραπεζών της Κύπρου ,οι εκβιασμοί για την λύση του Κυπριακού, τα συμφέροντα πολυεθνικών συγκεκριμένων Ευρωπαϊκών Κρατών, ο ‘ξαφνικός’ θάνατος του  αδέκαστου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, οι κραυγές και απειλές της Τουρκίας με στόχο μερίδιο στην πίτα.

Τώρα είμαστε στο σημείο μηδέν λόγω της εμπλοκής στην υπόθεση άλλων συμφερόντων κι άλλων Κρατών γι’αυτό κι έχουν σταματήσει τα τρυπάνια. Ανάλυση  για την εξέλιξη αυτή διάβασα  εχτές σε οικονομική ιστοσελίδα.

Δύσμοιρη Κύπρος που έτυχε να είσαι μέσα στη μέση και στην πιο στρατηγική θέση της Ανατολικής Μεσογείου… Η γεωγραφική της θέση κι η αιτία ολων των συμφορών της από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα…

Ο πανίσχυρος ιμπεριαλισμός αδιάφορος για το δίκιο και τους λαούς παίζει τα παιχνίδια του με ένα και μόνο στόχο : το κέρδος. Εξαπονδρισμός λαών-βλέπε Συρία, εξαφάνιση κρατών, διαμελισμός άλλων-βλέπε Σερβία, βλέπε Αττίλα και Κύπρο ’74.

Η πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου  Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ και τα λίαν θετικά για την χώρα του αποτελέσματα της  που απέσπασε από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλτ Τράμπ προβλημάτισε και ίσως φόβισε αρκετούς. Όχι όμως τους δύο νεαρούς της φωτό που είναι αποφασισμένοι να κάνουν το ταξίδι  της ζωής τους και της αναζήτησης της Ιθάκης τους ελεύθεροι σε μια ελεύθερη ανεξάρτητη γη. Τούτη η γη είναι δική τους.

Χωριό Κακοπετριά της Κύπρου. Κάπου στο ‘Άθως’ της Κύπρου και στο όρος Τρόοδος. Φορτώσαμε και ξεκινάμε…

-Που κακό ψόφο να έχετε γαδούρια ξεσαμάρωτα θα έλεγε η θεία μου στο χωριό της στη Χίο αν ζούσε κι έβλεπε το νταραβέρι του Ερντογάν με τον Τραμπ  στα ΜΜΕ και θα συνέχιζε ατάραχη να καθαρίζει το μαστίχι της…

Αδελφός λαός οι Κύπριοι δεν μασάνε την προπαγάνδα και προφανώς και τα δύο μικρά δίδυμα αγοράκια-βλέπε Ευαγόρας Παλληκαρίδης και…< θα πάρω μιαν ανηφοριά, θα πάρω μονοπάτια/…Ψάχνοντας για την λευτεριά, θα’χω παρέα μόνη/κατάλευκο το χιόνι, βουνά και ρεματιές./Τώρα κι’ αν είναι χειμωνιά, θα’ρθει το καλοκαίρι/τη λευτεριά να φέρει σε πόλεις και χωριά>…

Και  επι πλέον οι δύο μικροί μας Κύπριοι φίλοι…δεν φοβούνται τα γαίδούρια…

Για την ΑΟΖ καλά πάμε;

Αλληγορικό κείμενο.

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.  

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.