ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ. Ελλάδα: Η Ωραία Κοιμωμένη. Γράφει η Τασσώ Γαΐλα

Βαθιά χαραγμένο στην συλλογική μνήμη θα μείνει σίγουρα το 2020 σαφώς σαν μία από τις χειρότερες χρονιές για την Ελλάδα όλων των εποχών.

Εκτός της πανδημίας που δεν γνωρίζουμε ακόμη τις μετά ‘τον εγκλεισμό  κατ οίκον’ μιας ολόκληρης χώρας εξελίξεις της ήρθε  και η ανακοίνωση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας  από μουσείο σε τζαμί. Ήττα μεγάλη της χώρας μας στα εθνικά θέματα με την πολιτική ηγεσία του τόπου μονίμως να παρακολουθεί τα γεγονότα ανήμπορη(;) να πάρει δραστικές αποφάσεις για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα, τις παραδόσεις και τις αξίες του Ελληνισμού.

Ήρθε ένα  χαστούκι από τον επεκτατικό γείτονα ο οποίος μέσα σε μια νύχτα μετέτρεψε το σύμβολο του Χριστιανισμού, την Αγία Σοφία, σε τζαμί….

Και, σαν  την ωραία κοιμωμένη του Χαλεπά   και εντελώς απροετοίμαστη έπιασε την ελληνική κυβέρνηση η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί μέσα σε μία ώρα, με αποτέλεσμα; για μιά ακόμη φορά να σύρεται ασθμαίνουσα πίσω από τις εξελίξεις, που προκαλεί σχεδιασμένα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν

Κι όμως, το ανώτατο τουρκικό δικαστήριο άνοιξε τον δρόμο για την αλλαγή χρήσης της Αγίας Σοφίας εδώ και 20 μέρες  αλλά και φαινόταν ξεκάθαρα ότι ο Ερντογάν ήταν αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί την δικαστική απόφαση χωρίς να χάσει χρόνο.

Και ,τα δημοσιεύματα του τύπου προειδοποιούσαν εδώ και μέρες για την εξέλιξη. Παρά ταύτα η ελληνική διπλωματία, πιθανόν να πίστευε ότι ο Ερντογάν θα είχε μεν μέσω της δικαστικής απόφασης την ευχέρεια να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, αλλά δεν θα το έπραττε άμεσα, κρατώντας το «χαρτί» αυτό για το μέλλον. …Η μόνη εξήγηση για την απραγία της είναι αυτή;

Λοιπόν, η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε όταν την Παρασκευή  10 του μήνα το θέμα είχε κλείσει σε μία ώρα, με την ανακοίνωση της απόφασης του τουρκικού ΣτΕ και την υπογραφή του διατάγματος από τον Τ. Ερντογάν, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να αντιδρά σπασμωδικά και αμήχανα, έχοντας εναποθέσει τις ελπίδες της στους εξωτερικούς παράγοντες (ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία), οι οποίοι …

Την απάθεια τους βίωσε καλά η Ελλάδα στην προαποφασισμένη Μικρασιατική καταστροφή και γενοκτονία του Πόντου που καμιά κυβέρνηση μας δεν αγωνίστηκε να την χαρακτηρίσει η παγκόσμια κοινότητα σαν γενοκτονία.

Είναι γεγονός δύο πράγματα, πρώτον ότι η ελληνική κυβέρνηση και άγεται και φέρεται από τις αναθεωρητικές πρωτοβουλίες Ερντογάν, ο οποίος επιχειρεί στην πράξη να καθιερώσει την Τουρκία ως ηγέτιδα δύναμη του μουσουλμανικού κόσμου και δεύτερονν και πιο σοβαρό ότι η Τουρκία περνά από την εποχή Ατατουρκ στην εποχή ισλαμοποίησης και οπισθοδρόμησης. Και στις.αποφάσεις αυτές δεν προχωρά από ..μόνος του ο Ερντογάν. Εκτελεί τις εντολές της παγκόσμιας κυβέρνησης κάτι που κάνουν κι  όλοι οι μετά τον δολοφονημένο Ι.Καποδίστρια Έλληνες αρχηγοί. Όλοι θα θυμάστε ότι η αποδόμηση του κράτους Ατατούρκ- που κι αυτός εντολές των υπερδυνάμεων εκτελούσε-, από τον Ερντογάν έχουν ξεκινήσει πολλά χρόνια τώρα.

Γιατί λοιπόν, η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθούσε μέχρι την περασμένη Παρασκευή να έχει (;)την ψευδαίσθηση ότι ο Τούρκος Πρόεδρος απλά ρίχνει πυροτεχνήματα για εντυπωσιασμό και πρόσκαιρη εσωτερική κατανάλωση, χωρίς να περνάει σε πράξεις;

Είχε αυτή την ψειδαίσθηση ή….;

Να μην ξεχνάμε ότι αυτός είναι  ο τρίτος ανεπίτρεπτος ‘αιφνιδιασμός’ μέσα σε λίγους μήνες, καθώς είχαν προηγηθεί η ανυπόστατη τουρκολυβική συμφωνία για καθορισμό ΑΟΖ και η είσοδος του τουρκικού ερευνητικού «Ουρούτς Ρέϊς» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα (τότε που επίσημα υπήρξε η δικαιολογία ότι το έφερε ο άνεμος).

Τώρα;

Ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει απλά  ότι η κατάπτυστη απόφαση προσβάλλει τον οικουμενικό χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας και επηρεάζει τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας…. Το προσέξατε; Καμμία αναφορά στην Χριστιανοσύνη και τον Ελληνισμό.

Μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Μεγάλη προσβολή των εθνικών μας συμφερόντων και παραδόσεων. Απόφαση ντροπιαστική για την Ελλάδα. Οι πολιτικοί μας; Υποταγή; Για …να μην γίνει πόλεμος;  Κι όταν σε προκαλεί ο αντίπαλος που γίνετε όλο και πιο διεκδικητικός από τις υποχωρήσεις σου τι κάνεις; Αν όχι πόλεμο…προλαβαίνεις ή σταματάς τις προκλήσεις και δεν το παίζεις ισόβια αιφνιδιασμένος για να περάσει η επιθυμία του αντιπάλου…δηλαδή η …επιθυμία των μεγάλων αφεντικών της γης.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας είπε ότι θα ήταν παγίδα να το θεωρήσουμε ελληνοτουρκική διαφορά και δεν πρέπει με κανένα τρόπο να πέσουμε σε αυτήν και εξήγησε πως υπάρχει ο κίνδυνος να θεωρήσουμε ότι το ζήτημα της Αγίας Σοφίας είναι ζήτημα ελληνοτουρκικό. Δεν είναι ζήτημα ελληνοτουρκικό. Δεν είναι καν ζήτημα ευρωτουρκικό. Είναι ένα ζήτημα αναίρεσης κανόνων και μη σεβασμού κανόνων που αφορούν την παγκόσμια κοινότητα.Η Ελλάδα πρέπει να απευθύνεται στην Τουρκία για το θέμα αυτό ως φορέας παγκόσμιων αντιλήψεων !!!.. Ο Νίκος Δένδιας άλλωστε επισήμανε ότι η κίνηση αυτή «έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά προκλητικότατων ενεργειών κατά της Ελλάδας» θυμίζοντας όμως ότι την ίδια περίοδο η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει αντίστοιχες ενέργειες κατά την Αιγύπτου, της Λιβύης αλλά και της Κύπρου.

Στην αποδοχή της αρχής της διεθνοποίησης του ζητήματος που έχει το ΥΠΕΞ φαίνεται να συναινεί και η αντιπολίτευση. Υπήρχε περίπτωση να πάνε αυτοί κόντρα στη θέληση των αφεντικών; Από την πλευρά  τώρα του ΚΚΕ, τίθεται το θέμα της έμμεσης στήριξης των ΗΠΑ στην τουρκική προκλητικότητα. Θυμίζουμε ότι σε δήλωσή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε πως «η προκλητικότητα της Τουρκίας κλιμακώνεται βήμα – βήμα. Την ίδια στιγμή, οξύνει τους θρησκευτικούς και εθνικιστικούς ανταγωνισμούς, που αξιοποιούνται από τους ισχυρούς για τη διαίρεση των λαών….

Κάπου εδώ μου ήρθαν στη σκέψη τα δημοσιεύματα  του τελευταίου διαστήματος που γράφουν ότι  υπό την πίεση της Ουάσιγκτον και με συνεχείς παροτρύνεις από τις Βρυξέλλες –  η κυβέρνηση επισπεύδει τις διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση δύο λιμανιών  μας στην Βόρεια Ελλάδα που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην έξοδο στην Ευρώπη και την Μεσόγειο των Ρώσων. Ποιοι θα τα αγοράσουν; Μαντέψτε το.

Η Κυβέρνηση που ετοιμάζει τις ιδιωτικοποιήσεις σαφώς ξέρει τους αγοραστές. Εδώ δεν θα το παίξει αιφνιδιασμένη. ‘Εφυγε’ ο Πειραιάς(το λιμάνι) στους Κινέζους, τα αεροδρόμια στους Γερμανούς, να μην ‘φύγουν ‘ και δυο λιμάνια σε άλλον προστάτη μας; Σε ποιόν;

…<Όποιοι δεν υπερασπίζονται την ταυτότητα και τον πολιτισμό τους, αφανίζονται>…μας λέει μια πολύ όμορφη ρήση. Ναι, μόνο που με τις πράξεις τους θα αφανίσουν μαζί τους και τη χώρα που μετατρέπεται σε προτεκτοράτο των μεγάλων αφεντικών. Αλυσίδα: Τα αφεντικά επιλέγουν τις κυβερνήσεις για υπηρέτες τους που διεκπεραιώνουν τις δουλειές τους, εμείς νομίζουμε ότι ψηφίζουμε δημοκρατικά και ελεύθερα κυβερνήσεις για …να κάνουμε τις δουλειές μας (ρουσφέτια κλπ). Αν, λέω αν…αλλάξουμε τακτική; Γιατί διαφορετικά δεν θα έχουμε κανένα δικαίωμα διαμαρτυρίας σε προσβολές σαν αυτή της μετατροπής της Αγίας του Θεού Σοφίας σε τζαμί από Μουσείο.

Μουσείο την μετέτρεψε από τζαμί ο Ατατούρκ σύμφωνα με τις επιθυμίες των συμφερόντων των τότε εξουσιαστών του κόσμου. Το ‘βάπτισαν’ εκπολιτισμό και εκβρωπαϊσμό της Τουρκίας που έκανε ένα βήμα…προς την Δύση. Οι ίδιοι εξουσιαστές μέσω τώρα Ερντογάν ωθούν την Τουρκία σε ένα βήμα πίσω…Η Ευρώπη γεμίζει μουσουλμάνους που πρέπει να είναι και φανατικοί για να είναι ελεγχόμενοι από το κεφάλαιο. Αλλαγή πολιτικής…. Και, θρησκεία το όπιο του λαού, μόνο που η θρησκεία που πρέπει να επικρατήσει  και τους εξυπηρετεί είναι το Ισλάμ….

Όλα τα άλλα, δηλαδή τα άρθρα επί άρθρων που θα γραφτούν είναι για την χειραγώγηση του λαουτζίκου..… Η δουλειά τους έγινε…..

Ένα κορίτσι αυτοκτονεί για τον έρωτα του. Ένας μεγάλος γλύπτης μας απόγονος των αρχαίων Ελλήνων γλυπτών ο Χαλεπάς την πέρασε στην ΑΘΑΝΑΣΙΑ με το  γλυπτό έργο του. Μία χώρα  γη των αρχαίων Ελλήνων αυτοκτονεί από τις πράξεις της ηγεσίας της –πράξεις, επιθυμίες και  εντολές των αφεντικών της-, που την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια όχι στην Αθανασία αλλά στον  ΑΦΑΝΙΣΜΟ… Αιωνία μας η μνήμη…

Κείμενο

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.