Χρυσός και πάλι ο Πετρούνιας στο Πανευρωπαικό στους κρίκους – Το video της απονομής

Κάθε αγώνας του Λευτέρη Πετρούνια εξελίσσεται πλέον και σε μια χρυσή σελίδα για την ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Ο 27χρονος Έλληνας Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, κατέκτησε για 4η συνεχόμενη φορά, το χρυσό μετάλλιο των κρίκων, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής.

Η αρχή είχε γίνει το 2015 στο Μονπελιέ, ακολούθησαν το 2016 η Βέρνη, το 2017 το Κλουζ και τώρα η Γλασκόβη. Έτσι ισοφάρισε το ρεκόρ του θρυλικού Ιταλού γυμναστή Γιούρι Κέκι, με τέσσερις διαδοχικούς ευρωπαϊκούς τίτλους στο αγώνισμα (1990, 1992, 1994, 1996).

Με μια και πάλι εκπληκτική εμφάνιση στον τελικό ο Πετρούνιας, και παρά το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί στον αριστερό ώμο, συγκέντρωσε 15,466 βαθμούς (με συντελεστή δυσκολίας 6,30) και πήρε το χρυσό μετάλλιο.

Συγχαρητήρια Παυλόπουλου στον Λευτέρη Πετρούνια
Συγχαρητήριο μήνυμα προς τον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής της Γλασκώβης, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. «Θερμά συγχαρητήρια για την νέα “χρυσή” Ευρωπαϊκή σου διάκριση, η οποία επιβεβαιώνει την θέση σου στην κορυφή του Παγκόσμιου αθλητικού στερεώματος» αναφέρει ο κ. Παυλόπουλος.
Αλέξης Τσίπρας: Συγχαρητήρια στον Λ. Πετρούνια, έναν από τους κορυφαίους αθλητές στην ιστορία του θεσμού

Τα θερμά του συγχαρητήρια απευθύνει πρωθυπουργός στον χρυσό πρωταθλητή, Λευτέρη Πετρούνια, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Θερμά συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για το 4ο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γεγονός που τον καθιστά πολυνίκη αλλά και έναν από τους κορυφαίους αθλητές στην ιστορία του θεσμού. Μια σπουδαία διάκριση για τον ελληνικό αθλητισμό» γράφει ο Αλέξης Τσίπρας.

Πρόεδρος της Βουλής: «Η πρωτόγνωρη άνοιξη του ελληνικού αθλητισμού επισφραγίζεται με την νέα νίκη του Λευτέρη Πετρούνια»

Σε  πρωτόγνωρη άνοιξη στον ελληνικό αθλητισμό, όπως δείχνουν οι επιδόσεις των Ελλήνων Αθλητών στον στίβο, την κολύμβηση, τη γυμναστική, την κωπηλασία και το τένις που αποδεικνύει ότι η νέα γενιά της πατρίδας μας ξεπερνά τα εμπόδια και δείχνει το δρόμο για μια Ελλάδα έξω από την κρίση, μια Ελλάδα της δημιουργίας και της αυτοπεποίθησης αναφέρεται ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, στη συγχαρητήρια δήλωσή του για το νέο χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια στον τελικό των κρίκων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυμναστικής στη Γλασκόβη.

Συγχαρητήρια εξέφρασε επίσης και για την εξαιρετική επίδοση των νεανίδων Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου, που αναδείχθηκαν παγκόσμιες πρωταθλήτριες στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου με νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η νέα εξαιρετική επίδοση του Λευτέρη Πετρούνια που του εξασφάλισε το τέταρτο χρυσό μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Γυμναστικής τοποθετεί τον Έλληνα αθλητή στην ιστορική παγκόσμια ελίτ των αθλητών της γυμναστικής. Η επανάληψη του άθλου του τόσες φορές δείχνει την επιμονή, την αγωνιστικότητα και την προσήλωση στους στόχους του. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια και τον προπονητή του, όπως και στις νέες μεγάλες ελπίδες της κωπηλασίας την Μαρία Κυρίδου και την Χριστίνα Μπούρμπου, οι οποίες αναδείχθηκαν παγκόσμιες πρωταθλήτριες στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου νεανίδων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο Ρατσίτσε της Τσεχίας, πραγματοποιώντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Οι αθλητές της πατρίδας μας με την επιμονή, την προσήλωση και την αγωνιστικότητά τους διακρίθηκαν αυτές τις μέρες σε διεθνείς διοργανώσεις στον στίβο, την κολύμβηση, τη γυμναστική, την κωπηλασία και το τένις οδηγώντας σε μια πρωτόγνωρη άνοιξη τον ελληνικό αθλητισμό. Οι σπουδαίοι Έλληνες αθλητές προέρχονται από τη νέα γενιά που αποδεικνύει σε όλους μας ότι με επιμονή, θέληση, αποφασιστικότητα και πίστη στους στόχους μας μπορούμε να διακριθούμε διεθνώς, βγαίνοντας από την βαριά σκιά των μνημονίων. Μπορούμε με δύναμη και αισιοδοξία να μπούμε σε μια νέα εποχή με αυτοπεποίθηση και δημιουργική διάθεση.”

Tweet του Κ. Μητσοτάκη για την επιτυχία του Λευτέρη Πετρουνια
Tweet για την επιτυχία του Λευτέρη Πετρούνια έκανε ο Κ. Μητσοτάκης. «Ο @Petrounias_E κατέκτησε για 4η συνεχόμενη φορά το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Χωρίς πολλά λόγια… Απλά υποκλινόμαστε! #Glasgow2018», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.
Συγχαρητήρια από την Φώφη

Συγχαρητήρια Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής για τον θρίαμβο του Λευτέρη Πετρούνια.

Σήκωσες την Ελληνική σημαία ξανά ψηλά και μας έκανε όλους υπερήφανους.

Για μία ακόμη φορά πιστός στο ραντεβού σου με το χρυσό μετάλλιο.

Λευτέρη σε ευχαριστούμε για όλα.

Συγχαρητήριο tweet Γ.Βασιλειάδη σε Πετρούνια

Ως τον καλύτερο αθλητή στην ιστορία της ενόργανης γυμναστικής χαρακτηρίζει τον Λευτέρη Πετρούνια ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος μέσω twitter εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον Έλληνα πρωταθλητή, για τον τέταρτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό τίτλο στους κρίκους, που κατέκτησε σήμερα στη Γλασκόβη.

«Ο Λευτέρης μας @Petrounias_E πιστός στο ραντεβού του με την πρώτη θέση σε ακόμα μια μεγάλη διοργάνωση. Ο καλύτερος αθλητης στην ιστορία του αθλήματος. Σηκώνει κι αυτός την πατρίδα μας στα χέρια του, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Σε ευχαριστούμε!», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης για την επιτυχία του Λ. Πετρούνια 

Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Twitter για την επιτυχία του Λευτέρη Πετρούνια στον τελικό των κρίκων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Λευτέρη Πετρούνια συνέχισε ακάθεκτος. Γιατί, ναι, οι πιο ωραίες νίκες είναι οι νίκες εναντίον του ίδιου μας του εαυτού.

πηγή: TO ΠΟΝΤΙΚΙ WEB

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.