Χρόνια πολλά Μυροβόλος Χίος – Η δήλωση του Περιφερειάρχη για την Απελευθέρωση της Χίου

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης  παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις  που πραγματοποιήθηκαν για για την 109η Επέτειο της απελευθέρωσης της Χίου από τον Οθωμανικό ζυγό. Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Χίος εορτάζει σήμερα, την 109η Επέτειο από την απελευθέρωσή της. Ο  Ελληνικός Στόλος υπό τις διαταγές του  αείμνηστου Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη επί του Θωρηκτού Αβέρωφ  και  μετά την απελευθέρωση της Μυτιλήνης, στις 11 Νοεμβρίου 1912, κατέπλευσε στη  Χίο. Ήταν η Ημέρα Εορτής των Πολιούχων της Νήσου, Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου. Οι Ελληνικές δυνάμεις  αποβιβάστηκαν στο Κοντάρι και έδωσαν αγώνα,  για την ελευθερία του νησιού, που είχε γράψει αιματοβαμμένες σελίδες  ιστορίας.  Το πέρασμα  του χρόνου , δεν έχει σβήσει από την Ελληνική  ψυχή μας την αγριότητα των σφαγών από τους Οθωμανούς κατακτητές το 1822 και όλα τα χρόνια της σκλαβιάς. Η  Ιστορική Μνήμη παραμένει ζωντανή για να την μεταδώσουμε στις γενεές που έρχονται, ως  ύμνο σεβασμού προς την ελευθερία και την πατρίδα.   Είναι Εθνικό μας καθήκον , να πορευθούμε προς το μέλλον, ως άξιοι συνεχιστές  της Ιστορίας και των αγώνων των προγόνων μας. Είναι η κληρονομιά του αίματος που χύθηκε, που οφείλουμε να τιμούμε κάθε χρόνο στην  επέτειο αυτή, με τη χαρά της ελευθερίας και την υπερηφάνεια της καταγωγής μας να πλημμυρίζει τη σκέψη μας. Χρόνια πολλά σε όλους τους Χιώτες όπου και αν βρίσκονται. Χρόνια πολλά Μυροβόλος Χίος.».-

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.