“ΧΤΥΠΑ ΚΙ ΑΛΛΟ ΘΑ Τ’ ΑΝΤΕΞΩ, ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΩ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.. ΘΑ ΠΑΛΕΨΩ ”

 

Το Δ.Σ της ΠΕΣ/ΝΑΤ Χίου απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό  στους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, που με μαχητική αισιοδοξία συμμετείχαν στην απεργία και τίμησαν τη μέρα της εργατικής τάξης, την Πρωτομαγιά.

Έστειλαν μήνυμα αντίστασης στη κυβέρνηση και την εργοδοσία, να μην τολμήσουν να φέρουν το νομοσχέδιο τερατούργημα για να βάλουν ταφόπλακα στο 8ωρο, την συνδικαλιστική δράση.

Οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις συνδικάτων, φορέων, της νεολαίας, την ημέρα της Εργατικής Τάξης, την Πρωτομαγιά  αποτελούν εφαλτήριο για τις σκληρές ταξικές συγκρούσεις που έπονται, μας οπλίζουν με δύναμη απέναντι στη μοιρολατρία, το λιγότερο κακό, να διεκδικήσουμε με οργάνωση και αγώνα τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.

Να σημάνει Γενικός Συναγερμός σε κάθε καράβι, σε κάθε χώρο δουλειάς, να είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, προετοιμάζοντας τον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, που θέλουν να τσακίσουν το 8ωρο, τις ΣΣΕ, τη κοινωνική ασφάλιση, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Καταγγέλλουμε το νομοσχέδιο τερατούργημα, που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, στις κατευθύνσεις του κεφαλαίου, της Ε.Ε, για να καταργήσει το 8ωρο, με εντατικοποίηση και απλήρωτη εργασία, την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού, να βάλει πρόσθετα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.

Μετά το 8ωρο σειρά παίρνει η δημόσια κοινωνική ασφάλιση, αφού παραδίδει τον Εφκα στους πιστοποιημένους λογιστές , δικηγόρους και μετατρέπει την επικουρική σύνταξη και τα αποθεματικά της σε χρηματιστηριακό παιγνίδι.

Μας γυρίζουν τον τροχό της ιστορίας δεκαετίες πίσω, να γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα μας. Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής έχοντας πολύτιμη παρακαταθήκη τα 135 χρόνια από την εξέγερση των εργατών του Σικάγου, τα 101 χρόνια μετά την κατάκτηση του 8ωρου στην Ελλάδα.

Καταγγέλλουμε τη στάση της  κυβέρνησης της ΝΔ, του υπουργείου Ναυτιλίας, του ΝΑΤ, που προχωράνε στην εφαρμογή του αντεργατικού νόμου 4714/2020, ικανοποιώντας την αξίωση των εφοπλιστών, για κατάργηση της ΣΣΕ των ναυτεργατών στα ποντοπόρα με ελληνική σημαία πλοία, προκλητική παρέμβαση στη λειτουργία του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, ενώ ακόμα και για την θέση του Α’ Πλοιάρχου προβλέπει να ναυτολογούνται χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα.

Αγωνιζόμαστε – Διεκδικούμε:

-. Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ωρου, την ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού, πρόσθετα χτυπήματα στη συνδικαλιστική δράση.

-. Κατάργηση του ν.4714/2020, των  αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων, που προστέθηκαν στους προηγούμενους, για το χτύπημα συμβάσεων, μισθών, δικαιωμάτων σε συνθήκες πανδημίας.

-. Ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ με αυξήσεις, υποχρεωτική ασφάλιση στο ΝΑΤ, για όλους τους ναυτεργάτες από όποια χώρα και αν προέρχονται.

-. Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

-. Πλήρη – σταθερή εργασία, με μείωση του εργάσιμου χρόνου, προσαρμογή των οργανικών συνθέσεων (με κατάργηση του ν.4150/2013) στις αυξημένες ανάγκες των πλοίων  και  της  προστασίας  της  ανθρώπινης  ζωής  στη  θάλασσα.

-. Ουσιαστική προστασία των ανέργων, αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ, για όλους τους ανέργους, για όσο διαρκεί η ανεργία. Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-. Άμεσα μέτρα για τον επαναπατρισμό των χιλιάδων ναυτεργατών, στα ποντοπόρα καράβια

-. Άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες από ΝΑΤ/ΕΦΚΑ, σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Δ.Σ ΠΕΣ/ΝΑΤ – ΧΙΟΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.