ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΟΒΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16/6/2020

Στηρίζουμε την 24ωρη πανυγειονομική απεργία σε όλα τα νησιά

Τρίτη 16-06-2020

– Χίος: 10.30πμ στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου

– Σάμος: 10.00 στο Νοσοκομείο Σάμου & στις 8 μ.μ. στο Βαθύ στο Εργατικό Κέντρο και στο Καρλοβασι στην Πλατεία Καρλοβάσου

– Ικαρία: 11.30 π.μ. στην πλατεία Αγίου Κηρύκου.

– Λήμνος: στις 12 μ. στο νοσοκομείο.

Έχοντας την εμπειρία της τελευταίας περιόδου του κορονοϊού, έπεσαν και οι όποιες τελευταίες αμφιβολίες για τις τραγικές συνέπειες των ελλείψεων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας για την ιδιωτικοποίησή του. Ειδικά τα ΑμεΑ και οι οικογένειές μας, δεν δεχόμαστε να παίζουμε κυριολεκτικά τη ζωή μας κορόνα – γράμματα!

Δεν συμβιβαζόμαστε με αυτή την κατάσταση! Η «ατομική ευθύνη», με την οποία η κυβέρνηση φόρτωσε στις πλάτες μας την υποχρέωση ενός ολοκληρωμένου κεντρικού σχεδίου για έκτακτες καταστάσεις,  βάζει κάτω από το χαλί τα τεράστια προβλήματα που προϋπήρχαν στα νησιά και τη χώρα.

Ειδικά αυτή την περίοδο και με το άνοιγμα των συνόρων τα όποια μέτρα προστασίας έγιναν «λάστιχο». Πάνω απ’ όλα η «υγεία» των κερδών των μεγάλων του τουρισμού. Ενδέχεται τα νησιά να βρεθούν σε δύσκολες καταστάσεις. Έχει ήδη χτυπήσει «καμπανάκι» σε διάφορα μέρη της χώρας.

Και αντί η κυβέρνηση ακόμα και τώρα να στελεχώσει πλήρως όλες τις δομές υγείας, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, προχωρά σε προτάσεις για συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, στην μετατροπή των Νοσοκομείων σε πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, την εμπλοκή της Τοπικής Διοίκησης! Είναι προφανές ποιος θα πληρώσει και πάλι.     Φθάνουν να διαφημίζουν ως «πρότυπο» το σύστημα των ΗΠΑ, που έστειλε στο θάνατο 115.000 ανθρώπους σε δυο μήνες! Εκεί στοχεύουν και οι διάφορες «δωρεές και φιλανθρωπίες», που έχουν το βλέμμα στο μέλλον της εμπορευματοποιημένης Υγείας… Συνεχίζοντας το έργο του ΣΥΡΙΖΑ που γέμισε τα Νοσοκομεία με εργαζόμενους ελαστικής απασχόλησης – ανασφάλειας και η ΝΔ αρνείται να τους μονιμοποιήσει. Εκχωρούν υπηρεσίες σε ιδιώτες με την απειλή απόλυσης δεκάδων εργαζόμενων (όπως στην καθαριότητα φύλαξης, σίτισης στο Νοσοκομείο Χίου), δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα.

Το κάλεσμα της  Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα στις 16 Ιουνίου μας βρίσκει σύμφωνους αφού θεωρούμε ότι η υγεία και η ζωή είναι το πολυτιμότερο αγαθό για το λαό μας. Υιοθετούμε και στηρίζουμε  τα αιτήματα των σωματείων εργαζομένων των Νοσοκομείων της Περιφέρειάς μας για:

Πλήρη κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, με αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

  • Στελέχωση όλων των μονάδων υγείας με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και την αναγκαία σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή,
  • Την κατάργηση των νόμων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για τις ιδιωτικοποιήσεις, τις Συμπράξεις με τον Ιδιωτικό τομέα και τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας πρόνοιας και του ΕΚΑΒ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια
  • Τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ, με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου)
  • Να μην επανέλθουν οι εργολαβικές εταιρείες
  • Ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών και επαναφορά του 13 και 14 μισθού τους
  • Πρόσληψη ιατρικού προσωπικού με τις ειδικότητες όπως: Ογκολόγος, Φυσίατρος, Χειρούργος-οδοντίατρος, Νευρολόγος.

 

Η Π.Ο.Α.με Α.Β.Α. καλεί τους Φορείς-Μέλη να προσυπογράψουν το ψήφισμα και να προσθέσουν και τα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Υγεία.

ΤΟ Δ. Σ. της ΠΟΑμεΑΒΑ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.