ΨΗΦΙΣΜΑ ΦΙΛΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΛΗΟ

Από τον ημερήσιο Τύπο της Χίου πληροφορηθήκαμε το θλιβερό γεγονός της προσπάθειας ενεργοποίησης διαδικασιών του πλειστηριασμού του σπιτιού του κ. Γιάννη Παληού, βιβλιοπώλη και εκδότη (‘’Άλφα Πι’’) εκατοντάδων εκδόσεων βιβλίων τα τελευταία 30 χρόνια (συμπεριλαμβανομένων και του Φιλοτεχνικού) στη Χίο.

Όπως ασφαλώς θα γνωρίζετε ο κύριος Παληός αποτελεί ένα φάρο πολιτισμού για το νησί μας και χάριν στις παρεμβάσεις του στο χώρο αυτό ήρθε στην επιφάνεια και έγινε γνωστό στους συμπατριώτες μας (και όχι μόνο) το συγγραφικό έργο αξιόλογων συμπολιτών μας με αποτέλεσμα η ακριτική Χίος να έχει πάντα κεντρικό ρόλο και φωνή στα πολιτιστικά γεγονότα της Ελλάδας.

Ξέρουμε πως οι νόμοι της οικονομίας είναι αμείλικτοι, αλλά ελπίζουμε πως πάντα θα υπάρχει μια σπίθα, που θα εμποδίσει και θα προστατεύσει την καταστροφή του ανθρώπινου πολιτισμού, ώστε να έλθει ένας νέος καλύτερος. Μία τέτοια σπίθα φιλοδοξεί να είναι ο ΦΙΛΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΙΟΥ τόσο ως όμιλος αλλά και κάθε ένα πρόσωπο από εμάς, που κλήθηκε από τους συμπολίτες μας να υπερασπιστούμε και να συνεχίσουμε την εξαιρετική και απαρομοίαστη παράδοση του πολιτισμού του νησιού μας. Γιατί βαθιά μας πίστη είναι πως κάθε μορφής πόλεμος κατά των βιβλίων ξεπερνά τα γεωγραφικά όρια και αφορά καθολικά την ανθρώπινη ιστορία και κρίνεται με πανανθρώπινη προοπτική, γιατί είναι μία τραγική στέρηση φωτισμού του νοήματος της ύπαρξης για κάθε άνθρωπο και απώλεια του κεντρικού άξονα της ανθρώπινης βιοτής.

Με την ελπίδα πως θα συνταχθείτε με τις ανησυχίες μας σας ευχαριστούμε θερμά.

 

Για το ΔΣ του ΦΙΛΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΙΟΥ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.