Όαση ζωής και Αισιοδοξίας η πολύτεκνη οικογένεια!

Το σημερινό μου κείμενο το αφιερώνω στις πολύτεκνες οικογένειες….γιατί χθες το απόγευμα είχα την τύχη και την χαρά να γνωρίσω μια νεαρή οικογένεια στην Δασκαλόπετρα με οκτώ παιδιά από βρέφος μέχρι και δέκα χρονών ίσως και λίγο μεγαλύτερα και ο ενθουσιασμός μου είναι απερίγραπτος πού επιτέλους είδα μετά πάρα πολλά χρόνια ότι υπάρχουν τα αγαπημένα ζευγάρια όπως της παλιάς καλής εποχής πού γεννούσαν πολλά παιδιά που είναι η ζωντάνια και η χαρά της ζωής!
Και ξεκινώ την περιγραφή μου όπως τα είδα και τα έζησα χθες το απόγευμα όταν γύρω στις τέσσερις έφθασα για το καθιερωμένο απογευματινό μπάνιο στην παραλία της Δασκαλόπετρας στο συνηθισμένο σημείο που πηγαίνω πάνω από πενήντα χρόνια!
Αφού έβγαλα την μπλούζα και κάθισα στο σπαστό κάθισμα που έχω μαζί μου είδα μπροστά μου και λίγο δεξιά απλωμένα αρκετά μικρά παιδιά μες την τρελή χαρά με το μαγιό και μερικές φουσκωτές κουλούρες και λοιπά υλικά να μπαίνουν και να βγαίνουν μέσα στην θάλασσα και την νεαρή μητέρα με μωρό στην αγκαλιά να πηγαίνει μέσα στην θάλασσα και αμέσως άρχισαν και πέντε έξι παιδιά να πηγαίνουν κοντά της για παιχνίδια μες το νερό και πότε πότε όλα να λένε ” μαμά “….
Αυτό μου προκάλεσε το ενδιαφέρον και μέτρησα τα παιδιά αγόρια και κορίτσια και είδα ότι ήταν έξι!
Όταν βγήκε η μητέρα με το μωρό και το έφερε περίπου σε απόσταση τριών τεσσάρων μέτρων από μένα και το περιποιήθηκε και είδα στα μάτια των παιδιών την χαρά και την ευχαρίστηση της ζωής πήρα το θάρρος και την ρώτησα εάν είναι όλα τα παιδιά δικά της γιατί και εγώ είμαι από πολύτεκνη οικογένεια και μάλιστα ο πατέρας μου ήταν εννέα αδέλφια και ξέρω πολύ καλά το τι σημαίνουν τα πολλά παιδιά!
Με μεγάλη χαρά και επικοινωνιακό τρόπο πιάσαμε την κουβέντα και μόλις μου είπε ότι τα δύο μεγαλύτερα παιδιά απουσίαζαν έμεινα άναυδος δηλαδή νεαρή οικογένεια με 8 παιδιά έχω να το δω πάρα πολλά χρόνια!
Μετά από λίγη ώρα έφθασε και ο σύζυγος της ένας λεβέντης αθλητικός τύπος και με χαρά μου λέει απ΄ εδώ ο σύζυγος μου και συνεχίσαμε την διαλογική συζήτηση.
Δεν θα αναφέρω ούτε τι δουλειά κάνει ούτε αν είναι Χιώτης ή εκτός Χίου πάντως είναι Έλληνες και προς το παρόν εργάζεται στην Χίο!
Σε λίγη ώρα μόλις έβγαλα τα βατραχοπέδιλα την μάσκα και το μικρό καμάκι που έχω μια μικρή τρίαινα για να πιάνω τα χταπόδια και μόλις άρχισα να καθαρίζω το γυαλί της μάσκας με πατάτα για να μην θαμπώνει και να βλέπω καθαρά ήρθαν κοντά τα περισσότερα παιδιά και με βομβάρδισαν σε ερωτήσεις πώς και γιατί και τί είναι το καμάκι κλπ και τους εξήγησα ότι είναι για να πιάνω τα χταπόδια και αμέσως βούτηξα για την καθιερωμένη διαδρομή μέσα στην θάλασσα της Δασκαλόπετρας.
Ίσως για πρώτη φορά παρακαλούσα να βρω έστω και ένα μικρό χταποδάκι για να δώσω χαρά στα παιδιά!
Η τύχη ήταν μαζί μου και βρήκα τρία χταποδάκια και αφού έπιασα τα δύο, τα καθάρισα μέσα στην θάλασσα και έδωσα τα γλυκάκια και τους λολούς στην ακολουθία που έχω κάθε φορά που πιάνω χταπόδια, δηλαδή  στις 4-5 τσιπούρες που με ακολουθούν, βγήκα έξω και το τι έγινε με τα παιδιά δεν περιγράφεται!
Άρχισαν να με ρωτούν που είναι τα μάτια, που είναι τα δόντια και η γλώσσα και μάλιστα μπροστά τους έβγαλα τα δόντια, τους τα έδειξα και μέτρησαν τα οκτώ πλοκάμια και άρχισαν να τα πιάνουν γιατί οι βεντούζες ακόμη κολούσαν και απάντησα σε όλες τις ερωτήσεις μέχρι που πήγα και έφερα από την τσάντα μου δύο σακούλες, τα έβαλα μέσα και τους τα χάρισα για μικρό μεζέ της οικογένειας!
Ήταν το χθεσινό απόγευμα από τα καλύτερα της φετινής χρονιάς και μου έδωσε χαρά και αγαλλίαση γιατί βλέπω ότι στην σημερινή εποχή της υπογεννητικότητας και των ζευγαριών που με την παραμικρή αφορμή χωρίζουν και διαλύουν τις οικογένειες, και μάλιστα με δύο ή και περισσότερα παιδιά ….είναι η πολύτεκνη οικογένεια η πραγματική Όαση ζωής του Ελληνικού λαού!
Και στέλνω το εξής διπλό μήνυμα σε όλα τα νεαρά ζευγάρια : ” Γεννάται γιατί χανόμαστε σαν Έθνος ” και επίσης κρούω τον κώδωνα σε όλες και όλους τους παρουσιαστές της σόου μπίζνες που μπαίνουν καθημερινά μέσω της οθόνης μέσα στα σπίτια μας να πάψουν να γίνονται τα κακά παραδείγματα προς μίμηση με τα διαζύγια τους και να τα μοστράρουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα και ότι έχουμε ενημερώσει τα παιδιά μας και έδειξαν κατανόηση και τρίχες κατσαρές…πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!
Έχουν σκεφτεί ποτέ τους την ψυχοσύνθεση του κάθε μικρού παιδιού, επειδή οι ίδιοι αποφάσισαν όπως λέει η παροιμία και το τραγούδι ” άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη ” και όσα πάνε κι όσα έρθουν κι όσα ερπάξει ο κώλος μας!
Αυτά τα λίγα με όλη την ποικιλομορφία των γεγονότων που συνέβησαν και άκουσα από χθες μέχρι σήμερα!
Δεν υπάρχει ιερότερο από την οικογένεια, την πατρίδα και την πίστη μας!
Καλημέρα απανταχού Ελληνίδες και Έλληνες!
Χίος 18 Αυγούστου 2021
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.