Όλα έτοιμα για τον β΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

Με τον δεύτερο γύρο της 2ας Ιουνίου ολοκληρώνονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές, σε όσες περιοχές δεν βγήκε νικητής από την πρώτη εβδομάδα.

Έτσι, οι κάτοικοι των δήμων και των περιφερειών που δεν υπήρξε νικητής, καλούνται να αποφασίσουν στον 2ο γύρο ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο της πρώτης Κυριακής 26η Μαΐου.

Στη Χίο για τις δημοτικές εκλογές επιλέγουμε ανάμεσα στον συνδυασμό του Σταμάτη Κάρμαντζη «Σύμπραξη Δημιουργίας» και τον συνδυασμό του Κώστα Τριαντάφυλλου «Συμμαχία Αξιών».

Για τις Περιφερειακές εκλογές μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα στο συνδυασμό «Εμείς για το Αιγαίο» της Χριστιάνας Καλογήρου και στο συνδυασμό «Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο» με επικεφαλής τον Κώστα Μουτζούρη.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας που χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία (26 Μαΐου 2019), με τις ίδιες Εφορευτικές Επιτροπές, τους ίδιους Αντιπροσώπους της Δικαστικής Αρχής και τους ίδιους Εφόρους Αντιπροσώπων της Δικαστικής Αρχής.

Για την υποστήριξη του έργου των Εφορευτικών Επιτροπών θα οριστεί ένας Γραμματέας.

Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 το απόγευμα.

Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία, ο εκλογέας δεν σημειώνει σταυρό προτίμησης σε κανέναν υποψήφιο Σύμβουλο, δεδομένου ότι η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψηφίους Περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους Δημάρχους των δύο Συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.