Όπου δεν πείθει ο λόγος…. πίπτει ράβδος !

 

Η σοφή παροιμία των αρχαίων Ελλήνων μπήκε σε πλήρη ισχύ…. όπου δεν πείθει ο λόγος… πίπτει ράβδος…

Ίσως τελικά με τον βούρδουλα ή την μαγκούρα ή το καμτσίκι ή με καμιά κατσαρόλα ή τηγάνι κατακέφαλα συμμαζευτούμε και σταματήσουμε να κάνουμε τους μάγκες και το μεγάλο ωχ αδελφέ… δεν βαριέσαι… και τί θα γίνει ;

Καλώς επομένως η Κυβέρνηση έβαλε το πρόστιμο των 150 ευρώ και κατά την δική μου άποψη έπρεπε να γίνει 500 ευρώ για να μας τσούξει περισσότερο γιατί δυστυχώς υπάρχουν χιλιάδες ανεγκέφαλοι.

Δεν έχουμε πάρει χαμπάρι το τι συμβαίνει παγκοσμίως με την πανδημία του Κορωνοϊού… δεν βλέπουμε και δεν ακούμε όσα συμβαίνουν ειδικότερα στην γειτονιά μας την Ιταλία που καθημερινά εκατοντάδες φέρετρα μεταφέρονται με στρατιωτικά καμιόνια οι νεκροί από την πανδημία του Κορωνοϊού !

Νομίζουν ορισμένοι ότι η Ελλάδα είναι Ξέφραγο Αμπέλι και μπορούν να κάνουν ότι τους καπνίσει εις βάρος του κοινωνικού συνόλου με την τρέλα που απερίσκεπτα πουλούν με την συμπεριφορά τους ! Όταν η επιστημονική κοινότητα διεθνώς πλέον λαμβάνει αυστηρά μέτρα και δίνει αυστηρές οδηγίες και συμβουλές που πρέπει με μεγάλη ευλάβεια να ακολουθήσουμε δεν είναι δυνατόν ο κάθε ανεγκέφαλος άσχετος ή ψευτόμαγκας να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών της χώρας μας.

Γιαυτό καλώς έπραξε η Κυβέρνηση και πήρε και αυτή την τελευταία απόφαση που λαμβάνεται συνήθως σε καιρούς πολέμου και άλλων λυπηρών έκτακτων αναγκών.Τελικά και η άλλη παροιμία το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο.. όπως και το όπου δεν πείθει ο λόγος πίπτει ράβδος έχουν αφήσει το στίγμα και την σοφία των αρχαίων Ελλήνων.

Εύχομαι καλά ξεμπερδέματα και με αισιοδοξία να ξεκινήσει η νέα εβδομάδα με γρήγορο και αίσιο τέλος. Καλό βράδυ με υγεία και χαρά και προπάντων καλά Μυαλά.

Χίος 22 Μαρτίου 2020 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.