Όπως πάντα τρείς κι ο κούκος!!!

 

Υποτίθεται πως γιορτάζουν την εργατική πρωτομαγιά του 1886 με τον ξεσηκωμό της εργατιάς και θα έπρεπε να τιμήσουν αυτή την ημέρα αλλά δυστυχώς στην Χίο συμβαίνει να γίνονται δύο ή και τρείς κομματικές συγκεντρώσεις των Συνδικαλιστικών οργανώσεων της ακροαριστερόστροφης κομματικής κουλτούρας και του ΚΚΕ με όλα τα εξαφτέρυγα συνδικαλιστές ΠΑΜΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ ,ΕΛΜΕ, ΕΦΚΑ, ΑΜΕΑ, ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΝΑΤ και κάθε καρυδιάς καρύδι της αριστερίλας!
Όπως γράφω τρείς κι ο κούκος ήταν στις διπλές συγκεντρώσεις όπως φαίνονται από τις φωτογραφίες που αναφέρεται το όνομα του φωτορεπόρτερ για να μην έχουμε πρόβλημα κλοπής…άλλωστε κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο
Όποιος έχει μάτια βλέπει και αντιλαμβάνεται ευτυχώς και έδωσε την παρουσία του ο Σύλλογος των ΑΜΕΑ και οι τρείς κι ο κούκος έγιναν τέσσερις κι ο κούκος!
Δυστυχώς αυτό είναι το κατάντημα της γιορτής της Εργατικής Πρωτομαγιάς του ΚΚΕ και της ακροαριστερόστροφης κομματικής κουλτούρας και νομενκλατούρας!
Τώρα ποιός ο σκοπός της κατάθεσης στεφάνων στο ξενοδοχείο ( ΧΑΝΔΡΗΣ) της Εθνικής Αντίστασης και στο ΗΡΩΟΝ των πεσόντων λίγο έως πολύ ακαταλαβίστικο!
Τα σχόλια δικά σας….εγώ απλώς δείχνω ότι φαίνεται στις φωτογραφίες!
Καλό Μήνα με Υγεία και Χαρά και με το χαμόγελο στα χείλη και Αισιοδοξία και προπαντός Ειρήνη!
Χίος 1η Μαΐου 2022. ( ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ) με το μαγιόξυλο στο χέρι και το Αγιόκλημα!
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης
Και για το Αληθές των γεγονότων αντιγράφω τα εξής σχόλια από το Διαδίκτυο μελών του ΚΚΕ και ακροαριστερόστροφων πρωταγωνιστών !
———————————————————————————-
ΜΠΑΜΠΗΣ…Χ..Σ… Εργατική Πρωτομαγιά χτες.
Πολύ λίγοι και στις δυο συγκεντρώσεις της Χίου.
Αναζήτηση σχετικού θέματος στη δημόσια τηλεόραση. Τζίφος. Ούτε λέξη για εργατικούς αγώνες, διεκδικήσεις, ιστορίες, ματωμένες δράσεις ,Σικάγο Λίντλοου, Καισαριανή,”Επιτάφιο”
Ώ καιροί. Ω ήθη !!!
ΜΑΡΚΟΣ Σ… Δέν ξέρω Μπάμπη μου για τη συγκέντρωση του Εργατικού κέντρου που ενώ είχε κληθεί σε σύσκεψη από την εγ Χίου της ΑΔΕΔΥ για να δουν το πλαίσιο γιορτασμού ώστε να πάμε σε κοινή εκδήλωση, αλλά στης ΑΔΕΔΥ τη συγκέντρωση με τα άλλα σωματεία δεδομένου των συνθηκών του νησιού ήταν μια αξιοπρεπής συγκέντρωση με παλμό, πορεία και πολλά συγκινητικά φαινόμενα. Στα κέντρα δε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κλπ κατέβηκε χιλιάδες κόσμος. Στην Cosco δε στον Πειραιά έγινε το αδιαχώρητο από απεργούς και διαδηλωτές που συμπαραστέκονταν .Έχεις απόλυτο δίκιο ότι όλα θάφτηκαν και θάβονται .Έχεις δίκιο ότι το κίνημα υπολείπεται της επίθεσης, αλλά σηκώνουμε κεφάλι έστω και με αυτές τις συνθήκες. Το ξέρεις και από την πείρα σου δε γίνεται αλλιώς και ευτυχώς η άλλη Ελλάδα δεν είναι Χίος.
ΜΠΑΜΠΗΣ….Καλημέρα Μάρκο. Η μισή ώρα της διαφοράς μου επέτρεψε να είμαι παρών και στις δυο συγκεντρώσεις. Ναι, αυτή της πλατείας και πιο μεγάλη και πιο δυναμική ήταν.
Για τα σημαινόμενα της ημέρας ωστόσο τη θεωρώ πολύ μικρή.
Σ’ όλα τ ‘ άλλα συμφωνώ με τα λεγόμενα σου !!!
ΕΥΓΕΝΙΑ. Μ…Κ… Αλίμονο …Λάθος προσδοκίες σε λάθος εποχές πρόσωπα που ελέγχουν κεντρικά ΜΜΕ. Θα συμπλήρωνα, που ήταν τα αφιερώματα στον Ρίτσο που γεννήθηκε Πρωτομαγιά για παράδειγμα; Γιατί άμα κάνεις αναφορά στους αγώνες, τους αγωνιστές άλλων εποχών, η σύγκριση με το τώρα…αναπόφευκτη. Για αυτό τα θάβουν όλα. Συνειδητά..
ΔΈΣΠΟΙΝΑ….Μ…. Διαπίστωση κι από μας Μπάμπη μου…κύριο θέμα η Φισφιρίκου όπως την λέει ο άντρας μου…ούτε άρτος αλλά ούτε και θεάματα…θλιβερό και καταφεύγομε στην ομορφιά της φύσης και στον δικό της αγώνα, να ομορφύνει την ασχήμια του κόσμου!!
Καλο μήνα, καλή εβδομάδα!!!
Με το μαρτοπουλουδένιο στεφάνι μου!!!
——– ——– ——- ——
Όσοι θέλουν να το διαβάσουν ας βγάλουν μόνοι τους τα συμπεράσματα από την ιδεολογία και τα πιστεύω όλων αυτών των πολιτικάντηδων πού μονίμως στο μυαλό τους έχουν απεργίες και την αναμπουμπούλα για κομματικά οφέλη!!!
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.