Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια! Χολή και Δηλητήριο

Ο τίτλος και οι δύο φωτογραφίες είναι από το μύθο του Αισώπου και φυσικά παραπέμπει σε μεταφορική έννοια για να περιγράψει ότι:

Όταν δεν μπορούμε να καταφέρουμε αυτό που επιδιώκουμε από εγωισμό το υποτιμάμε, το υποβαθμίζουμε και προσποιούμαστε ότι δεν μας ενδιαφέρει καθόλου!

Τις τρεις φωτογραφίες με την μικρή αλεπού τις έχω βγάλει με το κινητό μου βραδινή ώρα στο σπίτι της συμμαθήτριας και εξαδέλφης μου εξ αγχιστείας Ευγενίας Φραγκάκη Ευαγγελινού στην περσινή συγκέντρωση με συμμαθήτριες και συμμαθητές όπως συμβαίνει συνήθως κάθε χρόνο… δεν είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί και φέτος λόγω Κορωνοϊού!
Τώρα που θέλω να καταλήξω και να αναφερθώ: ότι δεν είμαι σίγουρος ότι η αλεπού τρώει τα σταφύλια σύμφωνα με τον μύθο του Αισώπου… γιατί η μικρή αλεπού που μας επισκέπτονταν όποτε πηγαίναμε στην περιοχή κοντά στην Αγία Ερμιόνη έτρωγε ότι κρεατικά και τυρόπιτες της δίναμε και επειδή ανήκει στην συνομοταξία Χορδωτά θηλαστικά όπως των σκύλων, των λύκων της αλεπούς του τσακαλιού κ.λ.π. δεν πιστεύω ότι τρώει τα σταφύλια!
Και φθάνουμε στο εν προκειμένω: Αυτές τις τελευταίες μέρες έχουν βγει στην επιφάνεια και ακούγονται πράγματα και θαύματα από όλα τα ΜΜΕ της Ελλάδας και του κόσμου!
Και λέω θαύματα γιατί μόνο με ένα μεγάλο θαύμα θα ήταν δυνατόν να αντιμετωπίσουμε και να απαλλαγούμε από το ξεφτίλισμα και την σαπίλα που επικρατεί σε όλους τους τομείς της πολιτικής και δημοσιοϋπαλληλικής ιεραρχίας!
Ακούμε από εμπλεκόμενους φορείς και πρώην κυβερνώντες φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες και την προσπάθεια να μας πούν ότι το μαύρο είναι άσπρο και να μας οδηγήσουν σε άλλες κατευθύνσεις, σκοπιμότητες και ατραπούς και να στρίψουν διά του αρραβώνος σε παραπλάνηση από το καυτό θέμα και τα εγκληματικά στοιχεία που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας.
Μερικοί επιφανείς δίχως τσίπα και ντροπή χύνουν χολή και Δηλητήριο και αντί να χαρούν για ότι κατά κάποιο τρόπο κέρδισε η Ελλάδα από την τελευταία τετραήμερη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσπαθούν με ψευδείς ειδήσεις να αλλάξουν το βαρύ κλίμα που επικρατεί εις βάρος της παράταξης τους και την κατακραυγή της κοινής γνώμης για τις εγκληματικές ενέργειες που έχουν λάβει χώρα την περίοδο των μεγάλων πυρκαγιών και των εμπλεκομένων επίορκων ανωτέρων καρεκλοκένταυρων!
Όσα έχουν συμβεί και βγήκαν στο φως της δημοσιότητας αντί να βρούν ένα θαλάμι όπως τα χταπόδια να πάνε να κρύψουν τις πομπές τους, κοκκορεύονται και πετούν λάσπη στον πετυχημένο και επιτέλους σοβαρό πρωθυπουργό και Κυβέρνηση της Ελλάδας που ευτυχώς στην σημερινή συγκυρία είμαστε τυχεροί που έχουμε και κρατούν στιβαρά τα ινία της πατρίδας μας!
Δεν θα αναφέρω ούτε για Αγία Σοφιά ούτε για τις απειλές και τις προκλητικές ενέργειες που εξαγγέλλει ο Σουλτάνος της τρέλας και της παλαβομάρας! Μολών λαβέ αν έχεις τα κότσια θεοπάλαβε και ξεβράκωτε Γιουσούφ πασά!
Οι απόγονοι του Κωνσταντίνου Κανάρη σε περιμένουν!
Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά!
Υπάρχει Ομόνοια και ομοψυχία του Ελληνικού λαού!
Καλημέρα από την Χιοπολίτιδα εορτή της Αγίας Μαρκέλλας! 
Χίος 22 Ιουλίου 2020
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.