Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο! Γράφει ο Λ. Πυκνής

Ημέρες μνήμης και νοσταλγίας έρχονται στο μυαλό και στην ψυχή με την καρδιά μου επιτέλους να αναγαλλιάζει, γιατί μετά από 200 χρόνια” Λευτεριάς” με όλα αυτά τα γεγονότα που προβάλλονται διεθνώς σε προθήκες κτιρίων που είναι το σήμα κατατεθέν της ιστορίας πολλών κρατών με την γαλανόλευκη σημαία μας θα μάθουν σ’ όλο τον κόσμο την Ιστορία της Ελλάδας μας και ειδικότερα της Εθνικής Παλιγγενεσίας και προπαντός τα νέα παιδιά της πατρίδας μας που δεν ξέρουν ούτε καν γνωρίζουν τους Ήρωες του 1821 πού μας χάρησαν την Λευτεριά μας!
Τόσα χρόνια χρονιάρες μέρες με μεγάλη μου λύπη έβλεπα από τα ΜΜΕ να ρωτούν οι δημοσιογράφοι την νεολαία μας ποιά επέτειο γιορτάζουμε και ποιός είναι στην φωτογραφία που τούς έδειχναν εικόνες και φωτογραφίες και δυστυχώς δεν ήξεραν…ούτε τί επέτειο έχουμε, ούτε φυσικά και τους Ήρωες πού μας χάρησαν την Λευτεριά μας!
Τουλάχιστον σήμερα με τις φαντασμαγορικές εικόνες που θα προβληθούν σε παγκόσμια κλίμακα μέσω διαδικτύου με την προβολή της ιστορικής διαδρομής της επανάστασης του 1821 θα μάθουν καί θα διδακτούν τα σημερινά νιάτα της πατρίδας μας την Ιστορία πού δυστυχώς δεν διδάσκεται πλέον στα σχολεία μας για να μήν προκαλούμε τους αιμοδιψείς γείτονες μας!
Ας όψονται οι ανεγκέφαλοι υπουργοί παιδείας που κατάργησαν ορισμένα μαθήματα Εθνικού ενδιαφέροντος από τα σχολεία όπως (Ιστορία-Θρησκευτικά) που είναι το νέκταρ της ζωής ενός λαού με υψιλόν πατριωτικό συναίσθημα!
Είναι εγκληματίες και προδότες της Ελλάδας και της Εθνικής μας υπερηφάνειας και ανεξαρτησίας της Πατρίδας μας!
Θυμάμαι όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο τις δεκαετίες 1950 και 1960 με πόσο μεγάλη λαχτάρα και υπερηφάνεια περιμέναμε όλες τις ηρωικές επετείους και τις παρελάσεις που θα κάναμε και ποιό σχολείο θα κάνει την καλύτερη εμφάνιση με σωστό βηματισμό με ωραία γιορτινά ρούχα που ήταν ξεχωριστά σε χρώματα τουλάχιστον οι μπλούζες μας για να ξεχωρίζουμε όταν περνούσαμε μπροστά από την εξέδρα των επισήμων!
Και όταν ο γυμναστής μας τότε ο Θεόδωρος Σμυρναίος (κόλουρας) έπαιρνε συγχαρητήρια για την εμφάνιση του σχολείου από την επιθεώρηση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την επόμενη μέρα πηγαίναμε εκδρομή όπου και να ήταν ανάλογα την εποχή!
Στην οδό Αμάντου στην Μητρόπολη σε ένα μικρό στενό πίσω ακριβώς από τα γραφεία της Μητρόπολης υπήρχε ένα εργοστάσιο πλεκτοβιομηχανίας των Αδελφών Χαλλιορή ή Χαλιωρή (Νίκος, Κώστας, Μάριος) τρία από τα πολλά αδέλφια που θυμάμαι, ίσως ήταν και άλλος και από την αρχή της χρονιάς μας έπαιρναν μέτρα μεγέθους για τις μπλούζες παρελάσεως που θα φορούσαμε με μεγάλη αυστηρότητα, ότι δεν μπορούσαμε να τις φορούμε καθημερινά, μόνο σχόλες και γιορτές για να μην ξεθωριάσουν και αλλάξουν χρώμα.
Επίσης θυμάμαι στην γωνιά Φιντέλ ντε κουλάνζ και Ελευθερίου Βενιζέλου το κατάστημα του Μανώλη Φρουζάκη που αγοράζαμε το πηλήκιο του σχολείου με διαφορετικούς χρωματισμούς στα συρίτια για την Εμπορική Σχολή και το Γυμνάσιο για να ξεχωρίζουμε!
Με μεγάλη συγκίνηση και υπερηφάνεια έρχονται στο μυαλό μου τα αξέχαστα μαθητικά μας χρόνια που έχουν μείνει ανεξίτηλα στην ιστορία της γενιάς μας!
 
Χαίρομαι ιδιαίτερα για τα διακόσια χρόνια της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας και εύχομαι τα σημερινά νιάτα της πατρίδας μας να μάθουν έστω και λίγα από την ξεχασμένη ιστορία μας που φρόντισαν ορισμένα ακροαριστερόστροφης κουλτούρας και νομενκλατούρας κόμματα να αφαιρέσουν από την διδακτέα ύλη του Ελληνικού Σχολείου!
Ζήτω η Ελλάς! Ζήτω το Έθνος μας!
Χρόνια Πολλά απανταχού γης Έλληνες!
Χίος 24 Μαρτίου 2021
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.