ΌΧΙ μόνο στην Μαύρη Ράχη των Ψαρών αλλά και σε όλα τα εξωκλήσια ακόμη και σε ανοιχτά Μοναστήρια να γίνονται γάμοι!

Στην προχθεσινή ορκωμοσία της Δημοτικής αρχής των Ψαρών Άγιε Δέσποτα εξαγγείλατε ότι για γνωστούς λόγους η Εκκλησία δεν προτρέπει την τέλεση γάμων σε εξωκλήσια αλλά στο Νησί μας θα γίνει μία εξαίρεση!

Για να ενισχυθούν οικονομικά τα Ψαρά να γίνονται στο εξωκλήσι στην Μαύρη Ράχη!

Άγιε Δέσποτα με όλο τον σεβασμό πού τρέφω στην Παναγία και τον Χριστό που υπεραγαπώ πιστεύω και λατρεύω με αυτά πού λέτε δημιουργείτε διχασμό στους Ιερείς τής Χίου αλλά προσβάλλεται και την νοημοσύνη μας!

Δεν μπορεί να υπάρχουν στην Χριστιανοσύνη δύο μέτρα και δύο σταθμά!

Βεβαίως ή Μαύρη Ράχη των Ψαρών είναι παγκοσμίως γνωστή από το Ολοκαύτωμα και επί τόσα χρόνια έχουν ακολουθηθεί εκατοντάδες εκδηλώσεις και έχουν γραφτεί τόμοι βιβλίων για τα ΨΑΡΑ!

Ένας ίσως πού έχει δώσει όλο του τον εαυτό και πολύ χρόνο από την ζωή του με τεράστια προσφορά στον πολιτισμό των Ψαρών και ο κυριότερος αρθρογράφος και συγγραφέας 35 τόμων βιβλίων και 5.000 άρθρων σε εφημερίδες και περιοδικά είναι ο Δημήτρης Γ. Ανδριάνας!

Αυτό το γράφω για να μην λειτουργήσει εις βάρος μου ότι τα βάζω με τα ΨΑΡΑ και την Μαύρη Ράχη!

Δεν γνωρίζω εάν υπάρχουν και διέπουν ιερείς κανόνες τής Χριστιανοσύνης που να καθορίζουν σε ποια Εκκλησία επιτρέπεται μόνο να γίνονται γάμοι και γενικώς μυστήρια γιατί ο γάμος είναι ένα από τα μυστήρια που ευτυχώς μπορούμε εμείς και επιλέγουμε!

Εφόσον όμως όλα τα υπόλοιπα μυστήρια τελούνται και στο μικρότερο εξωκλήσι και στα Μοναστήρια γιατί να μην τελούνται και οι γάμοι παντού!

Ξέρετε κάτι Άγιε Δέσποτα ότι όλες αυτές οι απαγορεύσεις και οι αγκυλώσεις διώχνουν την Χριστιανική Νεολαία από την θρησκεία μας και προσανατολίζονται σε πολιτικούς γάμους πού ο κάθε άπιστος και άθρησκος Δήμαρχος τελεί την σύζευξη των Ελλήνων παιδιών καθώς και οι συμβολαιογράφοι κάνουν τα λεγόμενα σύμφωνα συμβίωσης!

Έχω να πατήσω σε κανονική λειτουργία από τις 22 Φεβρουαρίου 2015 όταν τότε με μεγάλη μου έκπληξη άκουσα μετά το θείο Ευαγγέλιο κάτω από την ΩΡΑΙΑ ΠΥΛΗ στο κήρυγμα που ακολούθησε να εξοβελίζονται κεραυνοί από στόματος ιερέως διαβάζοντας το κείμενο που τού έδωσε ή Μητρόπολις ή η Αρχιεπισκοπή ότι ο Πολιτικός Γάμος είναι ΠΟΡΝΕΙΑ και να μην βαφτίζονται τα παιδιά τους!

Και σας ρωτώ μέχρι το 700 μετά Χριστόν που δεν γίνονταν θρησκευτικοί γάμοι τα παιδιά τους γιατί τα βάφτιζαν Χριστιανούς;

Τότε δεν ήταν ΠΟΡΝΕΙΑ;

Δεν είμαι βέβαιος για την ακρίβεια της χρονολογίας αλλά κάπου εκεί κοντά ήταν! Άγιε Δέσποτα η Χριστιανική θρησκεία βάλλεται πανταχόθεν.

Φροντίστε και εσείς όλοι οι Ιεράρχες να επιδείξετε λίγο πιο νέες θέσεις και απόψεις για να μην απομακρυνθεί όλη η νεολαία από την Χριστιανοσύνη !

Να μπορούν να γίνονται και οι γάμοι όπου λατρευόταν και λατρεύετε ή θεία χάρη και τελούνται όλα τα μυστήρια ακόμη και σε ανοιχτά Μοναστήρια και στα προαύλια των εκκλησιών όταν υπάρχουν χιλιάδες καλεσμένοι! Και το σπουδαιότερο να επιτρέπεται η ρίψη ρυζιού στο Ησαΐα χόρευε! Δεν ξηλώνονται έθιμα εκατοντάδων ετών! Καθώς και να γίνεται δωρεάν ή τέλεση! Αυτές είναι οι απόψεις μου! Και για άλλη μία φορά σάς λέω ότι πιστεύω και εφαρμόζω τα λόγια του Κυρίου το Αγαπάτε Αλλήλους!

Καλό βράδυ!

Χίος 28 Αυγούστου 2019

Λευτέρης Πυκνής

Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.