Όχι στις ‘άσκοπες μετακινήσεις-Πού απαιτούνται αλυσίδες

 

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η κακοκαιρία στη Χίο με τα συνεργεία της Περιφέρειας και του Δήμου Χίου να δλίνουν μάχη για να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους.

Η κυκλοφορία των οχημάτων  γίνεται με αλυσίδες από τις Καρυές προς  Προβατά – Αυγώνυμα – Σιδηρούντα, στο οδικό δίκτυο από το Αίπος προς Βολισσό και στον δρόμο από Διευχά προς Αμάδες.

Από νωρίς το πρωί η Περιφέρεια με μηχανήματα  και ρίψη αλατιού προσπαθεί να κρατήσει ανοικτές τις κεντρικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στα χωριά της Αμανής, του Πελιναίου αλλά και στα χωριά της κεντρικής Χίου  ενώ όπως δήλωσε το πρωί στην εκπομπή “Καλημέρα με τον ΑΝΤ1”, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Μανδάλας, ο δήμος με 6 μηχανήματα επιχιερεί ώστε να καθαρίσει από το χιόνι τους εσωτερικούς δρόμους των οικισμών των χωριών της Βόρειας Χίου.

 

 

 

 

 

 

Να αποφεύγουν οι πολίτες τις άκσοπες μετακινήσεις διαμήνυσε μέσω της πρω ινής εκπομπής του ΑΝΤ1 Αιγαίου ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής, τονίζοντας ότι η πολιτική προστασία της Περιφέρειας δουλεύει νυθημερόν για να κρατήσει το οδικό δίκτυο ανοικτό και για να επέμβει όπου χρειαστεί. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης  Κάρμαντζης ο οποίος τόνισε ότι τα σχολεία σε Βολισσό και Καρδάμυλα έκλεισαν κατόπιν εισηγήσεων των δ/ντων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ στην υπόλοιπη Χίο λειτουργούν κανονικά.

Μέχρι στιγμής τα σημεία του οδικού δικτύου που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς είναι ο δρόμος από  Σπαρτούντα, Αμαδες, Βίκυ , Καμπιά και ο δρόμος από την Σπαρτούντα προς Ποταμιά και ΒΟλισσό. Επίσης στο 18 υπάρχει αρκετό χιόνι και μέχρι την Κατάβαση.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.